Maud van Dijck
Maud van Dijck Binnenkijken 23 jan 2022

Het zonnetje schijnt op de eettafel in deze Scandinavische woning

Schilderijen zijn een toffe toevoeging in ieder interieur. Zeker als je leuk mixt met verschillende kunstwerken zoals het huis waar we vandaag binnenkijken. Dit Scandinavische interieur heeft namelijk mooie schilderijen aan de muren hangen waaronder een zonnetje in de eetkamer.

Welk schilderij vind jij het mooiste in dit Scandinavische interieur? Voor ons is het niet de zon, maar het bos aan de wand.

Simpel en stijlvol Scandi

woonkamer
Bron: Bolaget

Zachte stoffen

De bolle lamp aan het plafond ziet er zo lekker zacht uit! Toch vinden wij de semi-transparante gordijnen in de foto hierboven mooier voor het licht komen. Waarschijnlijk komt het door de combinatie van zacht en luchtig die deze gordijnen uitstralen. De neutrale tinten en het wit geven dit interieur een zachte, kalme sfeer.

Ook leuk aan deze woonkamer is de salontafel. Hij is namelijk gedeeltelijk in te klappen. Klap een kant in voor een uniek design of klap beide kanten in om meer ruimte te creëren. Het is dus een heel veelzijdige salontafel.

De planten dragen ook bij aan het luchtige gevoel van dit interieur. In een wit interieur is een plant eigenlijk een must.

Dit witte appartement (met véél groene planten) ademt rust en is toch knus en speels

woonkamer schilderij
Bron: Bolaget
woonkamer schilderij scandinavische interieur
Bron: Bolaget

Leuke kunstwerken aan de muur

Op de vorige foto zie je hem niet, maar dit schilderij van een naaldbos past natuurlijk geweldig in een Scandinavisch interieur. Draai je om en je ziet nog twee prachtige kunstwerken in de woonkamer. Eén ingelijste poster van een berg met een modern design, en één traditioneler landschapschilderij. Tussen deze twee contrasterende bergen bevindt zich in de spiegel de reflectie van de zon die in de eetkamer opkomt.

Hoe kies je het juiste kunstwerk uit? Een guide om je ermee te helpen

scandinavisch interieur schilderij zon
Bron: Bolaget

Loop door naar de eetkamer en je ziet het zonnetje dat op de eettafel schijnt. Decoraties met zonnen geven je interieur een vrolijke uitstraling. Deze zon licht figuurlijk de tafel op van dit interieur (de kaarsen doen het letterlijk).

Daarnaast zijn we dol op de ronde boog in de deuropening. Het matcht heel tof met de halve zon op het schilderij en de ronde lamp boven de eettafel. Deze vormen in combinatie met de pastelgroene kleur op de muren zorgen ervoor dat de eetkamer ook rust uitstraalt.

keuken
Bron: Bolaget

Nog een kijkje vanuit de keuken en je ziet al helemaal dat ze de perfecte plek voor het schilderij hebben uitgekozen. Je kijkt hier namelijk recht in de zon. Het geel is een leuke combi met de zwarte koelkast en keukenkasten. Daarbij moeten we het bankje met zitkussens in deze keuken toch even benoemen!

Dit Scandinavische appartement laat zien hoe stijlvol asymmetrie is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het zonnetje schijnt op de eettafel in deze Scandinavische woning
Sluiten