Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Binnenkijken 15 apr 2019

Verfrissend: een Scandinavisch interieur dat níet extreem minimalistisch is

Zeggen wij een Scandinavisch interieur, dank denk jij waarschijnlijk: veel wit, lekker modern en vrij minimalistisch. Toch? Maar de interieurstijl is breder dan je misschien denkt. Dit prachtige huis in Zweden dat we vonden heeft bijvoorbeeld vrij veel kleuren en printjes op de muren, en bijna elk vlak van de muren wordt bedekt door decoratie. Toch is het enorm opgeruimd, licht en hip.

Van een blauwe keuken tot een geometrisch behang in de gang: dat kan dus allemaal ook gewoon.

Afbeelding van Scandinavisch interieur woonkamer 1
Afbeelding van Scandinavisch interieur woonkamer 2

De woonkamer, waarin ook de eettafel staat, is de eerste plek die voorzien is van een mooi kleurtje: lekker naturlijk groen. Past goed bij de planten waar een Scandinavisch huis altijd lekker vol mee staat – deze bewoners hebben daar zelfs nog een schepje bovenop gedaan door ook nog prints van palmbomen in lijsten op te hangen. En hoe leuk zijn de kleine vaasjes die daarnaast hangen? Die breken de gallery wall ook nog eens lekker in tweeën en zorgen voor wat meer dynamiek.

En over hangen gesproken: we zijn ook fan van de lamp boven de eettafel. Lampen, moeten we eigenlijk zeggen. Ze lijken natuurlijk heel erg op de minimalistische ‘grote peertjes’ die we tegenwoordig vaker zien, maar hebben allemaal net een iets andere vorm, waardoor ze een veel opvallendere en sijlvollere toevoeging zijn.

Afbeelding van Scandinavisch interieur woonkamer 3
Afbeelding van Scandinavisch interieur woonkamer 4

Printjes in een Scandinavisch interieur

Zoals we al schreven, heeft dit huis nogal wat muren behangen met print – zo lang die printjes vrij basic zijn en het liefst een hint van wit bevatten, past dat prima in deze stijl. In de gang is bijvoorbeeld gekozen voor een patroon van kleine driehoekjes in lichtgrijs en wit, die bij alle meubels past maar toch lekker vrolijk is.

Let trouwens vooral ook even op de vloer, waar we eens geen wit of licht hout zien liggen, maar heel donker hout dat meer diepte geeft en toch past bij de natuurlijkheid van het huis.

Afbeelding van Scandinavisch interieur keuken 1
Afbeelding van Scandinavisch interieur keuken 2

Ook de keuken heeft een kleurtje, een beetje grijzig donkerblauw. Grappig detail is dat de bank aan de ene kant zwart is, de stoelen aan de andere kant wit. Zo’n mix van stoelen in een andere kleur maar dezelfde stijl kan prima!

Ook leuk is dat er een tijdschriftenrek naast de tafel hangt: dat geeft je een beetje het gevoel alsof je je in een gezellig hipster koffietentje bevindt, waar iedereen zich thuis mag voelen en je gewoon lekker relaxed even gaat lezen. Of je daar nu tijd voor hebt of niet.

Afbeelding van Scandinavisch interieur slaapkamer 1
Afbeelding van Scandinavisch interieur slaapkamer 2
Afbeelding van Scandinavisch interieur slaapkamer 3

Een wereldse slaapkamer

Het huis is vrij groot, dus er zijn meerdere slaapkamers – de eerste vrij minimalistisch, de tweede bijvoorbeeld al wat minder. Ook hier zien we weer een patroontje waar wit in zit, maar dat toch lekker opvalt. Het groene past bovendien bij de ‘reizigerssfeer’ die wordt gecreëerd door de wereldbol, de decoratiekoffer (tenminste, we nemen aan dat dit geen ik-ben-twee-weken-geleden-teruggekomen-van-vakantie-maar-ben-te-lui-om-uit-te-pakken-geval is) en het gordijntje voor het bed. Ook de grote rieten lamp aan het plafond is trouwens erg tof.

Afbeelding van Scandinavisch interieur badkamer

Dit huis laat dus mooi zien dat interieurstijlen op heel veel manieren in je huis terug kunnen komen, en dat je alles precies naar je smaak kunt aanpassen zonder af te doen aan stijlvolheid. Sterker nog, een eigen touch toevoegen aan je Pinterest-inspiratie maakt het juist alleen maar toffer! (meestal, dan) Dit Scandinavisch interieur is bijvoorbeeld wel licht en ruim, wel hip en natuurlijk, maar niet alleen maar wit. Daar houden we van.

Meer mooie huizen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bjurfors

Reageer op artikel:
Verfrissend: een Scandinavisch interieur dat níet extreem minimalistisch is
Sluiten