Scandinavisch interieur met warme tinten en natuurlijke materialen

Dat een Scandinavisch interieur niet helemaal wit hoeft te zijn, lieten we eerder al zien met dit te gekke appartement. De basis van dit huis in Gothenburg is heel licht – met een witte vloer en heel lichtgrijze muren – maar wat dit huis echt persoonlijk maakt zijn combinaties van verschillende materialen, neutraal kleurgebruik en bijzondere vondsten. Denk aan leder, jute, etnische prints en lekker veel groen.

Ben je fan van de no nonsense Scandinavische stijl? Lees dan even deze tips!

Wat natuurlijk meteen opvalt in dit huis is de bijzondere trap! Deze trap maakt de woonkamer ruimtelijk en open. Heb je zelf ook een kleine woonkamer met weinig natuurlijk licht? Dan kun je beter kiezen voor zo’n open exemplaar dan voor een massieve, dichte trap.

>> 7x bijzondere trappen in huizen en openbare ruimtes

Door het gebruik van ethnische prints in de kussens en het vloerkleed krijgt de woonkamer een persoonlijke touch. De combinatie van een strakke, naadloze vloer en een lederen bank met een vintage look pakt heel goed uit!

Planten en bloemen zijn ook een hele simpele en mooie manier om meer kleur in huis te brengen. De vele planten zijn ook nog eens gecombineerd met verschillende potten, wat weer zorgt voor een wat stoerdere look. Lijkt jou dit ook wel wat? Bekijk hier onze tips!

De slaapkamer is gesitueerd op de zolder van het appartement. Om de open trap toch redelijk af te sluiten is er een glazen, lage wand geplaatst. Slim! Want door het glas blijft ook de slaapkamer lekker ruimtelijk.

De nis bij de trap kreeg een handige functie. Door middel van witte boekenplanken is hier op een super simpele manier een thuisbibliotheek gecreëerd. Ook hier komt de etnische touch weer terug: de verschillende manden zien er niet alleen mooi uit, maar zorgen ook nog eens voor extra opbergplek.

Voor zo’n fijn Scandinavisch interieur als dit Zweedse appartement, verzamelden we een aantal handige tips:

www.alvhemmakleri.se

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Scandinavisch interieur met warme tinten en natuurlijke materialen
Sluiten