Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Binnenkijken 26 jun 2019

Dit Scandinavisch appartement heeft het mooiste lijstwerk (dit wil je zien!)

Met een beperkt kleurenpalet en een gezonde portie minimalisme een huis inrichten: dat is waar de Zweden érg goed in zijn. Dat wordt weeral meer eens bewezen in dit appartement dat om bij weg te dromen is. Witte muren, veel licht en natuurlijke materialen en tinten, je weet wat je kan verwachten van een Scandinavisch interieur. En toch blijft dat zó leuk om naar te kijken!

Eigenlijk heeft dit appartement al een streepje voor op de rest, zonder dat de inrichting daar iets mee te maken heeft. Want kijk nou eens naar dat prachtige lijstwerk aan de muur! Met zo’n mooie details kan je haast niet missen.

Typisch Scandinavisch: natuurlijke materialen

Daarnaast zijn we jaloers op de natuurlijke uitstraling van dit pand. Dat is deels te danken aan de houten parketvloer, deels komt het door het gebruik van natuurlijke materialen. Linnen kussenslopen, een bankje van gevlochten riet, een terracotta bloempot en een houten salontafel… Het geheel is mooi in harmonie en dit geeft de ruimte een rustige uitstraling.

Ook in de keuken zijn de kleurencombinaties niet verrassend: vooral grijs en houttinten primeren. Hier zijn we vooral fan van de metrotegels. En heb je het leuke broodrooster al gespot?

Elke ruimte is in dit appartement prachtig, maar ons favoriete plekje is dit ronde eettafeltje in de keuken. De stoelen hebben een ouderwets kantje maar nét daarom vinden we ze leuk staan in dit eerder strakke, moderne interieur. Ook het klassieke bloemenschilderij is een beetje atypisch voor een Scandinavisch interieur. Ook hier geeft dat een tof effect! Een ander detail waar we verzot op zijn is de gespikkelde fruitschaal. Ben jij net zo’n fan van de terrazzo-spikkels? Kijk dan eens naar deze leuke items met stippen en spikkels.

Ook in de slaapkamer staat de natuurlijke look centraal in stoffen en kleuren. Zo’n heerlijk bed met mooi beddengoed en een extra spread, wij zouden daar wel graag willen thuiskomen. En wat een heerlijk balkonnetje! Een groene aanblik als je buiten kijkt en toch middenin de stad zitten, wat wil je nog meer?

Over groen gesproken: in dit appartement weten ze hun planten wel te kiezen. Deze simpele cactus is toch te gek? Wij zouden’m zo uit dit plaatje willen plukken en in ons eigen huis willen zetten. Wil jij ook wat groen toevoegen aan je slaapkamer? Misschien haal je wel inspiratie uit deze 5 fijne en gezonde kamerplanten voor in de slaapkamer. You’re welcome!

Meer Scaninavische interieurs om bij weg te dromen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit Scandinavisch appartement heeft het mooiste lijstwerk (dit wil je zien!)
Sluiten