Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Binnenkijken 28 nov 2018

Een kijkje in het prachtige interieur bij Jeranne van June Studio Amsterdam

Binnenkijken in huizen met prachtige interieurs: wij zijn er dol op. We doen dat dan ook regelmatig. Deze keer kijken we binnen in het huis van Jeranne (30) van June Studio Amsterdam. We interviewden haar over haar modern-Scandinavische interieur.

Heb je ook zo’n tof interieur en woon je in regio Amsterdam/Utrecht/Hilversum? Stuur dan een berichtje naar [email protected], en wie weet staan we dan binnenkort in jóúw huis te fotograferen. 

Jeranne is eigenaresse van June Studio Amsterdam. Ze verzorgt het interieur van huizen en kantoren. Samen met haar vriend woont ze in de Pijp in Amsterdam. Inmiddels woont ze al 10 jaar in haar huisje, dat eerst een studentenhuis was. Drie jaar geleden heeft ze het helemaal zelf verbouwd en er een prachtig interieur van gemaakt.

June Studio Amsterdam
June Studio Amsterdam

Een Scandinavisch interieur met gekke items

Je interieur ziet er Scandinavisch uit. Hoe zou jij jouw interieur omschrijven?

“De basis is Scandinavisch en dat combineer ik met een paar gekke items, zoals een gekleurd schilderij van Pastoe, vintage kastjes of Marrokaanse poefs van The Souks (niet bepaald Scandinavisch).”

June Studio Amsterdam
June Studio Amsterdam

Wit speelt de hoofdrol in je interieur. Waarom heb je voor wit als basiskleur gekozen?

“Ik wilde die Scandinavische sfeer creëren met wit als basis en verder neutrale kleuren. Zo kan je altijd nog meer kleur toevoegen met een gekke stoel, schilderij of een kleed. Pas geleden heb ik een wit beni ouarain kleed vervangen voor dit petrol kleed en dat geeft meteen een heel andere sfeer!”

June Studio Amsterdam

Er staan veel planten in je interieur. Wat is jouw favoriete plant?

“Deze mega grote Strelitzia Nicolai in de woonkamer. Wat mij betreft mogen er sowieso meer grote items in een grote ruimte staan. Goede eyecatchers zoals een lamp, een grote plant en een grote bank. Ik zie vaak dat mensen dat niet durven, waardoor items te klein zijn. Zo loop je het risico dat het wegvalt in het interieur. Een paar grote items kan een ruimte juist ruimtelijker maken.”

June Studio Amsterdam

Schilderijen van haar ouders

Jeranne: “Dit mooie schilderij heeft mijn moeder gemaakt, ze was vroeger kunstenaar. Boven de bank hangt nog een schilderij die mijn vader gemaakt heeft.”

June Studio Amsterdam
June Studio Amsterdam

Trots op de stalen deur

Waarop ben je het meest trots in je interieur?

“Op de grote stalen deur. Iedereen zei tegen me: ‘Is dat nu wel nodig?’. Maar ik vind dat het een mooi, open gevoel creëert en het brengt veel hoogte. Ook ben ik stiekem best een beetje trots op de verbouwing die ik helemaal alleen heb gedaan. Er is (bijna) niets fout gegaan, ondanks dat alles eruitzag als een complete bouwval.”

June Studio Amsterdam
June Studio Amsterdam

Een extra lange keuken

De lange, witte keuken staat vol met leuke interieur accessoires. Op het aanrecht zijn verschillende schilderijtjes te vinden, maar ook een super leuke plant en mooie snijplanken. De stoelen aan de keukentafel zijn trouwens allemaal verschillend. Dat geeft een super dynamisch en speels effect.

June Studio Amsterdam

Waar haal je je interieur inspiratie vandaan?

“Voornamelijk van Scandinavische interieurs op Instagram en Pinterest. Ik houd enorm van neutrale kleuren met wit als basiskleur, natuurlijke materialen, veel natuurlijk licht, planten en minimalisme. Ook heb ik een creatieve moeder en vriendinnen met mooie huizen die mij steeds weer inspireren.”

June Studio Amsterdam
June Studio Amsterdam
June Studio Amsterdam

Wat vind jij belangrijk in je eigen interieur?

“Een paar grote eyecatchers, planten en comfort. Ik vind het belangrijk dat je je interieur eigen maakt. Veel huizen lijken op elkaar, zo vast ook de mijne. Maar met persoonlijke schilderijen kan je het al persoonlijker maken. Verder vind ik rust en ruimte ook heel belangrijk. De neutrale kleuren en minimalistische, Scandinavische stijl en neutrale kleuren geven veel rust. Door mijn 3 meter hoge plafonds oogt het ruimtelijker in mijn interieur.”

June Studio Amsterdam

Wat is je favoriete item in je interieur?

“Oef, moet ik kiezen? Ik heb er meerdere. Mijn Flos lamp boven de bank, de 2 ingelijste tekeningen die mijn ouders hebben gemaakt, het vintage kastje in de hal die ik voor 100 euro op Marktplaats heb gescoord en de 4,5 meter lange keuken: ik vind niets leukers dan koken en lang tafelen met vrienden en dat kan in deze keuken.”

June Studio Amsterdam
June Studio Amsterdam
June Studio Amsterdam

Donkere muren in de slaapkamer

De muren in de slaapkamer zijn donkerblauw. Hoe kwam je op dit idee?

“Ik heb onlangs de muren van wit naar donkerblauw (voor de liefhebbers: Farrow and Ball, Hague Blue) geschilderd. Ik had zin in iets nieuws en toen kwam ik dit tegen op Pinterest. Naast de Scandinavische neutrale kleuren, houd ik ook erg veel van contrast. De gouden spiegel, de plant, het Beni kleed en de witte sprei komen veel mooier uit met deze donkere muren.

Door de grote spiegel blijft het toch ruimtelijk, ondanks dat het niet zo’n grote kamer is. Ik ben er heel blij mee!”

June Studio Amsterdam

Foto’s door: Mathilda Verwoerdt. Jouw huis ook op Roomed, en woon je in Amsterdam/Utrecht/Hilversum? Stuur een mailtje naar [email protected] en wie weet fotograferen wij binnenkort jouw interieur. 

Meer prachtige binnenkijkers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een kijkje in het prachtige interieur bij Jeranne van June Studio Amsterdam
Sluiten