Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 26 sep 2018

Weer eens iets anders: een donkere Scandinavische woonkamer

Als we denken aan een Scandinavisch interieur, dan denken we toch al snel aan een flinke portie licht, witte muren en veel rust. Niet precies de woorden waar de bewoners van dit Scandinavische appartement aan dachten. Want hoewel ze de key items van een Scandinavisch interieur gewoon meegepakt hebben, barst dit appartement verder van de kleur en donkere wanden.

Dat vinden we leuk, een stijl net even iets persoonlijker maken dan de standaard voorgeschreven ‘regels’.

donkere scandinavische woonkamer
donkere scandinavische woonkamer

Zoals je ziet: geen standaard Scandinavisch, wit interieur. Wél hoog bovenaan onze favorietenlijst, want we zijn verliefd op de grijsblauwe kleur muurverf die de hele woonkamer gekregen heeft. Zo’n donkere woonkamer, daar kom je eigenlijk alleen mee weg als je een flinke portie daglicht hebt. En inderdaad, deze kamer voldoet daar helemaal aan.

Wanneer je kiest voor donkere muren, dan is het aan te raden om daar ook in de rest van je interieur rekening mee te houden. Ga voor lichte meubels (zoals de bank), transparante meubels (zie de tafel) en onze favoriet: kies altijd een lichte vloer of vloerkleed. Zo zorg je ervoor dat je flink veel contrast in je interieur aanbrengt. En laten we eerlijk zijn, dit interieur is daar het schoolvoorbeeld van!

donkere scandinavische woonkamer
donkere scandinavische woonkamer

We nemen nog even een kijkje bij de stijlvolle bank en de schilderijen aan de muur, die allemaal hetzelfde kleurenpatroon hebben. Deze kleuren komen ook weer terug in de kussens op de bank en zelfs de waxinelichtjeshouders op de salontafel. Over goed matchen gesproken.

donkere scandinavische woonkamer

Door een grote spiegel (of meerderen, zoals hierboven) in je woonkamer te zetten, oogt de woonkamer groter én lichter. Twee vliegen in één klap.

donkere scandinavische woonkamer
scandinavisch interieur slaapkamer
scandinavisch interieur slaapkamer

Knijp ons even wakker, want we zijn té verliefd op deze prachtige slaapkamer. Het heeft wel een beetje iets weg van een boho-stijltje, maar is en blijft toch op en top Scandinavisch. Deze kamer krijgt pluspunten voor simpele details, zoals een boek en vaasje met bloemen op een stoel. Zo simpel, maar toch zo mooi en verfijnd.

En we hoeven vast niet te vertellen dat we helemaal in de wolken zijn – letterlijk – met het idee om wolken na te bootsen boven het bed. Zo vertrek je écht elke nacht naar dromenland.

scandinavisch interieur metrotegels keuken
scandinavisch interieur metrotegels keuken

Natuurlijk checken we ook de keuken nog even, waar – zoals het hoort in een Scandinavische keuken – metrotegels op de wand pronken. Uiteraard met een sloppy, donkere voeg zodat ze extra opvallen.

De kleuren in de keuken zijn vrij simpel gehouden: veel wit en grijs. Gelukkig wordt de keuken wél opgeleukt met een aantal planten, houten meubels en terracotta-kleuren. Hierdoor wordt de keuken niet kil, en krijgt ‘ie behoorlijk wat sfeer mee. En dat is toch belangrijk, aangezien hier elke dag een heerlijke maaltijd bereid wordt.

scandinavisch interieur metrotegels keuken
scandinavisch interieur metrotegels keuken

Deze heerlijke lichte eetplek is misschien een beetje in een hoekje geduwd, maar door de flinke hoeveelheid licht zouden we dat persoonlijk niet erg vinden. Wat een héérlijke plek om bijvoorbeeld te werken, huiswerk te maken of met een warme kop thee de dag te bespreken. En om een Zweeds kaneelbroodje te eten, vers uit de oven. Wij zouden het wel weten!

Nog zo’n prachtige binnenkijker met een bijzonder mooi Scandinavisch interieur:

Als je dol bent op een Scandinavisch interieur is dit je droomhuis

Bron: entrancemakleri

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weer eens iets anders: een donkere Scandinavische woonkamer
Sluiten