Scandi bingo: deze 6 items zien we in bijna elk Scandinavisch interieur terug

Een Scandinavisch interieur is nog steeds een uitgangspunt van veel interieurs in Nederland. Denk aan veel wit, elegant en met een fijne ode aan de natuur en slow living. Je wilt hierbij eigenlijk origineel blijven en niet zomaar de Pinterest-look kopiëren. Maar toch, als je sommige items steeds voorbij ziet komen, móét je ze toch hebben…

Daarom hierbij zes items die je in bijna elk Scandinavisch interieur ziet. Cliché? Absoluut. Daarom minder mooi? Zeer zeker niet.

Hay hand

We beginnen met een klassieker: de hay hand. Zien we vooral op Instagram en Pinterest érg vaak terug. Je kunt de vingers van de hand precies zo stylen als jij wilt. De hand is verkrijgbaar in small (€19), medium (€22) en large (€25). Bij IKEA vind je tegenwoordig ook een look-a-like, de HANDSKALAD. Hier betaal je €9,99 voor.

Andy Warhol poster

Als je van Scandinavische interieur houdt, heb je de bovenstaande poster met quote van Andy Warhol vast al honderden keren voorbij zien komen. Deze poster van Kate Moss is overigens ook een afbeelding die we maar terug blijven zien. Beiden niet erg origineel, maar wel een leuke toevoeging aan je Scandi interieur.

Kinfolk (magazine)

Schuldig, deze heb ik ook thuis in de kast liggen. Ik houd ook regelmatig Marktplaats en de kringloopwinkel in de gaten voor nieuwe edities. Wil je liever een nieuwe versie? Op bol.com worden ze soms verkocht, net als bij Bruna en bij Bestseller. Maar let op, echt goedkoop zijn de tijdschriften niet. Stijlvol daarentegen wel.

De witte Eames stoel

Goedkoop zijn ze niet, maar in veel Scandinavische interieurs is er minstens één Eames Plastic Side Chair te vinden. Of in elk geval een look-a-like. Als bureaustoel, rondom de eettafel… er is altijd wel een plekje voor te vinden.

Monstera plant

De Monstera Deliciosa zien we tegenwoordig niet meer alleen in Scandinavische interieurs (hij heeft zo’n beetje elk interieur overgenomen), maar we vonden dat ‘ie toch een plekje in deze lijst verdient. In welk Scandinavisch interieur vind je namelijk géén Monstera?

Wit linnen beddengoed

Om een Scandinavische slaapkamer af te maken, ligt er altijd een crisp wit beddengoed op het bed. Hebben we verder niets aan toe te voegen, want dit staat gewoon erg mooi en clean.

Zo combineer je die Scandinavische items in je interieur:

Leuk, die items, maar hoe combineer je ze dan? Om je een hay handje op weg te helpen, hebben we de mooiste Scandinavische binnenkijkers voor je op een rijtje gezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Scandi bingo: deze 6 items zien we in bijna elk Scandinavisch interieur terug
Sluiten