Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 5 jul 2020

Ook nog steeds gek op een Scandinavisch interieur? Probeer deze 6 tips eens

Het is geen verrassing dat we fan zijn van een Scandinavisch interieur. Iedere kamer in het huis mag zo’n fijne look hebben. Het is tijdloos en altijd goed. Ben jij ook nog steeds dol op zo’n interieur? Probeer dan eens deze zes tips die we hebben verzameld.

Een Scandinavisch interieur is veelzijdig, rustig en veilig. Tegelijkertijd kun je het interessant aankleden met verschillende elementen.

Tips voor een Scandinavisch interieur

1. Meubels met strakke lijnen

Strakke meubels zonder gecompliceerde details geven je interieur de clean look die een Scandinavisch interieur nodig heeft. Daarnaast zorgen meubels met strakke lijnen ervoor dat kunst en andere accessoires beter uit de verf komen.

2. Verschillende texturen

In een Scandinavisch interieur is het leuk om te spelen met verschillende texturen om zo de ruimte interessanter te maken. Ga bijvoorbeeld in je woonkamer voor een combinatie van zachte stoffen en een leren strakke poef of stoel. Zeker een goede keuze wanneer je in je interieur weinig kleuren gebruikt.

3. Meer contrast

In Scandinavische interieurs wordt veel gebruik gemaakt van wit en neutrale kleuren. Je maakt het interieur vaak dynamischer door contrast toe te voegen. Zet tegenover dat vele wit hier en daar warme diepere kleuren. Daarmee komt het wit beter naar voren en voelt het niet kil en saai aan.

4. Subtiele elementen van Robin’s egg blauw

Robin’s egg blauw is een diepe prachtige blauwe kleur. Het is een goed idee om hier subtiele elementen van te gebruiken in jouw huis in de vorm van accessoires of kleinere meubels. Deze kleur is namelijk niet overdadig en straalt een bepaalde rust uit die je graag wil hebben in je Scandinavische interieur.

5. Natuurlijke elementen

Het is altijd een goed idee om natuurlijke elementen in je interieur te gebruiken. Dit zorgt voor levendigheid en een persoonlijke touch. Ga bijvoorbeeld voor houten meubels. Maar ook mooie planten hebben een goede plek binnen dit interieur. Zij zorgen voor de nodige energie en een lekker groen kleurtje.

6. Gustaviaanse stijl

Meubels in Gustaviaanse stijl hebben een unieke antieke look die heel mooi kunnen staan. Het Scandinavische interieur is vaak nogal strak. Gustaviaanse meubels voegen juist iets rustieks toe wat nog steeds bij de gehele stijl past. Je komt deze stijl veel tegen in tweedehands meubelzaken.

Meer tips voor een Scandinavisch interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Ook nog steeds gek op een Scandinavisch interieur? Probeer deze 6 tips eens
Sluiten