Maud van Dijck
Maud van Dijck Binnenkijken 19 okt 2021

Oh la la – je wilt gedroogde bloemen in huis als je dit appartement hebt gezien

Scandinavisch: veel licht, natuurlijke materialen, en open ruimtes. Industrieel: donkere accenten, robuuste uitstraling en metaal en hout. Scandinavisch en industrieel zijn twee nogal verschillende stijlen, maar wij hebben een appartement gevonden waarin je kan zien dat deze twee tegenpolen echt wel samengaan.

Naast deze stijlencombinatie zie je ook veel planten in het interieur waaronder veel gedroogde planten of bloemen.

Een prachtig Scandinavisch industrieel interieur

scandinavisch industrieel
Bron: Bolaget

Wat ons als eerste opvalt is de lichtinval die door de slaapkamer zelfs de woonkamer er lichter uit laat zien. Ons oog gaat daarna ook meteen uit naar een andere lichtbron: de industriële hanglampen. Deze donkere rookglazen lampen contrasteren mooi met de zalmroze muur erachter.

Aan de muur hangt een zwart-wit portret dat van een afstand meer licht in het interieur brengt door zijn weerspiegeling. Zo hoef je niet eens een spiegel op te hangen om voor meer licht te zorgen.

lichtinval slaapkamer
Bron: Bolaget
industrieel bed interieur
Bron: Bolaget

Van een afstand lijkt de slaapkamermuur vrij licht, maar zoals je kan zien hierboven is het een donkere mat zwarte muur. Door het grote raam, het frisse groen op de vensterbank en de witte lakens kan een donkere muur prima.

Als je inzoomt op het bed zie je dat de slaapkamer vol Hollywood accenten zit met weer een zwart-wit schilderij en de kussens met glitters en franjes. Het bed alleen geeft dan weer meer een sfeer van industrieel chique.

Niet zo gek op kleur? Deze 15 zwart-wit slaapkamers zijn ook prachtig

industrieel scandi interieur
Bron: Bolaget

Een prachtige houten tafel is wat je wil in een Scandinavisch én industrieel interieur, dus het is het ideale item om deze twee stijlen te combineren. Het witte gordijn en de groene planten steken mooi af tegen de beton grijze muur in de eetkamer. En ook hier zie je weer mooie gedroogde bloemen die vlak voor de deur naar buiten hangen.

scandinavisch industriele keuken
Bron: Bolaget

De eyecatcher van dit interieur

Save the best for last: de keuken en het eetkamer gedeelte zijn toch wel de eyecatcher van dit appartement. En dit komt mede door die mooie versiering van bloemen die aan het plafond hangt (wij zijn helemaal fan). Natuurlijk kan een bakstenen muur in dit industriële interieur ook niet ontbreken.

Het interieur krijgt ook een wat eclectische sfeer door het gewei aan de muur en de kristallen kroonluchter boven de eettafel.

Binnenkijken bij een industrieel interieur met robuuste accenten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oh la la – je wilt gedroogde bloemen in huis als je dit appartement hebt gezien
Sluiten