Renée Leeuw
Renée Leeuw Trending 6 jun 2016

Scandinavisch design op z’n best: deze plantenpot zweeft!

Keer op keer weten de Scandinaviërs ons te verrassen met hun gave designs, interieurs en geniale ideeën. Zo zagen we in deze video hoe een Deense designer hout een marmeren look geeft en ontdekten we nu weer een te gek Scandinavisch design die twee van onze grote liefdes verenigt: planten en geometrische vormen. Die twee elementen en een beetje natuurkunde zijn de ingrediënten voor FLYTE, een zwevende plantenpot met minimalistisch design.

Onderstaande video laat zien hoe de plantenpot zweeft én draait. De reden voor het draaien? Zo krijgt de plant van alle kanten zonlicht en zie je ‘m steeds in een andere dimensie.

Maar hoe werkt dat dan precies?

Onder het waterreservoir van de plantenpot zit een magneetje en ook in de eikenhouten basis zit een magneet, waardoor een magnetisch veld ontstaat tussen beide elementen. Zodoende blijft de pot zweven in de lucht. Dat trucje zien we overigens niet voor het eerst bij dit Scandinavisch design; eerder verbaasden wij ons al over een zwevende bonsai boom.

Het gebruik van magneetjes heeft overigens ook effect op de groei van planten. Het schijnt hun metabolisme een boost te geven en het rijpingsproces van fruit te versnellen.

Vooral luchtplanten doen het goed in deze plantenpot. Die profiteren namelijk volop van het roterende systeem, omdat zij veel energie uit de lucht halen natuurlijk.

Hebben?

Het project staat nu live op Kickstarter, dus als je zo’n cool design object in huis wilt halen: go for it!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.flyte.se

Reageer op artikel:
Scandinavisch design op z’n best: deze plantenpot zweeft!
Sluiten