Scandinavisch design gecombineerd met barok? Dat ziet er zo uit

Een eclectisch interieur zien we steeds vaker. Niet zo gek ook, aangezien je vaak meerdere stijlen mooi vindt en van alles een beetje wilt combineren tot een persoonlijke mix. Wij zijn groot fan, maar de eclectische interieurs beginnen zo af en toe wel veel op elkaar te lijken. Zo hebben veel van onze eclectische binnenkijkers industriële elementen, zoals een bakstenen muur en zichtbare verwarmingsbuizen. Juist daarom werden wij zo blij van dit geweldige appartement in Stockholm. Dit is namelijk ook gewoon een eclectisch interieur, maar dan met twee wel héél uiteenlopende stijlen: Scandinavisch design en barok.

Maar wat maakt dit tot een barok interieur? Deze stijlperiode staat vooral bekend om haar weelderige vormen, luxe materialen, symmetrie, veel versieringen én religieuze objecten. En deze elementen zijn allemaal te vinden in dit stijlvolle appartement.

Een gallery wall zoals we ‘m niet vaak tegengekomen! Daarnaast is dit ook het perfecte voorbeeld dat de gallery wall niet altijd pietje precies hoeft te hangen. De vier zwarte lijsten vormen een mooie strakke basis, waardoor de speelse accessoires niet rommelig aanvoelen. Er zit een vorm van symmetrie in de layout, maar dan wel met een nonchalante touch: een goede combinatie van barok en Scandinavisch.

De fluwelen bank is echt de eye catcher van de ruimte. De sobere groene kleur matched perfect bij de grijze muren en de zwarte meubels zorgen voor een mooi contrast. Om de kleine woonkamer een ruimtelijke look te geven, zijn de muren niet geheel grijs geschilderd, maar hebben zij voor een gedeelte ook de lichte kleur van het plafond.

De vier verschillende stoelen aan de eettafel zijn natuurlijk op en top nordic. Maar, dan wel weer met een barok tintje: de gietijzeren stoelen hebben hebben veel versieringen.

>> 17x een bad op pootjes als eye-catcher in de badkamer

Vooral in de keuken komt het Scandinavisch design overal terug. De keuken is modern maar heeft wel een landelijke feel. Dat zien we vaak bij keukens uit het Hoge Noorden.

>> 7x slimme tips voor de kleine slaapkamer

objekt.historiskahem.se

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Scandinavisch design gecombineerd met barok? Dat ziet er zo uit
Sluiten