Tessa Ham
Tessa Ham Binnenkijken 13 jun 2019

Om verliefd op te worden: een Scandinavisch interieur met bakstenen muur

Waar je bij een industrieel interieur vooral denkt aan ruwe donkere materialen, denk je bij een Scandinavische stijl eerder aan een neutraal interieur met zachte kleuren. Maar wist je dat deze twee stijlen heel goed door één door een deur kunnen? Als je net als wij verliefd zijn op beide stijlen ga je heel blij worden van dit Scandinavische huis met een industriële touch. Bakstenen muur alert!

Een romantische slaapkamer, een gezellig balkonnetje, een lichte woonkamer en bakstenen muur. What’s not to like aan dit prachtige huis?

We beginnen in de stijlvolle zwart-witte keuken. Opvallend zijn de zwarte voegen bij de witte tegels die in deze keuken heel goed werken. Hier zien we al industriële elementen doorschemeren in de moderne keuken. Check de twee lampen boven het aanrecht maar eens.

scandinavisch interieur met bakstenen muur \ scandinavisch interieur met bakstenen muur

Bakstenen muur én gallery wall in de gang

Wij zijn zelfs fan van de gang van dit huis. Eerlijk is eerlijk: daar speelt de geweldige bakstenen muur een grote rol in. De zwart-witte gallery wall past perfect bij de zwarte vloer en het wit op de rest van de muren.

Heb je een gitaar in huis? Wedden dat je die na het zien van deze gang ook direct op de muur hangt? Wij vinden opgehangen instrumenten altijd mooi staan, maar als je de ‘m in de woonkamer toch net iets te ver vindt gaan, is de gang een goede optie.

scandinavisch interieur
scandinavisch interieur

What’s not to like?

Pfff, wat vinden we niet geweldig aan de woonkamer? De kaars aan de muur in de gouden standaard? We like it. De poef? Hetzelfde verhaal. Ook laten de eigenaren hier weer zien hoe goed ze zijn in het creëeren van een stijlvolle gallery wall. Dan is er nog de héél lichte kleur groen op de muren, die niets afdoet aan de lichtheid van de kamer, maar ‘m toch net iets meer sfeer geeft.

scandinavisch interieur

De eigenaren van dit huis begrijpen hoe belangrijk accessoires zijn. Ze creëerden daarom drie open planken om precies die kwijt te kunnen en wat staat het mooi! Er is gekozen voor licht hout, wat onwijs goed past bij de lichtheid van de kamer en ook perfect aansluit bij de rieten lamp. Zo’n Bali lamp zie je tegenwoordig overal en wij snappen wel waarom.

romantische slaapkamer
romantische slaapkamer
romantische slaapkamer

Zachte en romantische slaapkamer

Net als in de woonkamer, is de vloer in de slaapkamer niet zwart maar wit. Dat zorgt voor een lichtere en tegelijkertijd zachtere uitstraling. Let ook even op de goed gekozen lamp, die dezelfde zachtheid meegeeft aan de kamer. Ook de details op het plafond en de witte kaarsen in de open haard zorgen voor een romantische sfeer.

De wieg is dankzij de paarse klamboe al net zo zoet. En wát worden we blij van de lichte vlaggetjes. Een kleine toevoeging aan de kamer, maar een grote toevoeging aan de sfeer.

sfeervol balkon
sfeervol balkon
sfeervol balkon

Over sfeer gesproken: kijk dit balkon eens. Door de twee extra stoelen is er genoeg comfortabele zitruimte om een paar vrienden uit te nodigen voor een bbq. We gokken dat als de kaarsen en de lampjes aan de balustrade aan staan, het balkon er nóg gezelliger uitziet.

speciale lade voor accessoires
speciale lade voor accessoires

Slimme lade

Dan is er tot slot nog de badkamer, waar we vooral fan zijn van de speciale lade om oorbellen, horloges en andere accessoires kwijt te kunnen. Een idee die we ook meteen gaan implementeren in onze eigen badkamer. De vierkante wastafel staat onwijs mooi op het langgerekte badkamermeubel, waar ook de toiletrolhouder stijlvol is in verwerkt.

Niet alleen de lade, ook de hangende gitaar en de bakstenen muur zouden we zo in ons huis willen. Genoeg interieurinspiratie dus!

Verrassende Scandinavische binnenkijkers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Alvhem

Reageer op artikel:
Om verliefd op te worden: een Scandinavisch interieur met bakstenen muur
Sluiten