Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Binnenkijken 14 jul 2019

In dit Scandinavische appartement voert wit de boventoon (en dat is allesbehalve saai)

Persoonlijk ben ik gek op kleine huizen. Groot hoeft zeker niet te betekenen dat je meer met je interieur kunt doen. Integendeel! In een kleine ruimte word je vaak creatiever én zorg je er sneller voor dat je geen rommel maakt. Dit Scandinavische appartement laat zien dat weinig items niet hoef te zorgen dat je huis saai is.

Dit kleine appartement staat in het mooie Zweden en is het perfecte bewijs dat klein ontzéttend fijn is en wit allesbehalve saai.

Keuken en woonkamer in één

Het appartement bevat een keuken en woonkamer in één ruimte. Iets wat in je gedachte misschien al snel rommelig oogt, maar in de praktijk is dat niet het geval.

De keuken word door de kleine bar (check ook zeker die toffe, robuust houten krukken!), de eettafel én de horizontale houten balk in de vloer op een subtiele manier gescheiden van de rest van de ruimte. We like! 

On favoriete item? De houten kistjes aan de muur waarin de mooiste flessen drank staan tentoongesteld. Zo maak je van je collectie een ware eyecatcher.

Het woongedeelte is heel simpel doch krachtig. Door slechts een bank met kleurrijke kussens, een oude kleed met strakke tafel en een tv in de ruimte te zetten, is er weinig afleiding. Deze ruimte is echt om ‘s avonds te eten en tot rust te komen. Niets meer en niets minder.

Leuk aan zo’n gecombineerde kamer is dat je, als je gasten over de vloer hebt, toch bij de gezelligheid bent ondanks dat je in de keuken staat.

Slaapkamer waar die voor bedoeld is

Deze slaapkamer bevat een (lekker groot!) bed, twee nachtkastjes en een opbergruimte. Niets meer en niets minder. En weet je, veel meer dan dat heb je ook niet nodig.

In de ruimte hoor je tot rust te komen, en dat is exact wat deze slaapkamer doet. En natuurlijk horen daar wat planten bij! Weten welke planten goed zijn voor in de slaapkamer? Wij hebben 5 planten voor je op een rij gezet.

Hou je van net iets meer spanning? Met deze tips zoek je iets meer de randjes op in het interieur van de slaapkamer.

Ook leuk vinden we de smalle kast die zowel een opbergruimte is, maar door de fijne, rustige indeling ook heel mooi is als de deur gewoon open staat.

Simpele gang

Ook de gang in dit appartement is vrij simpel gehouden en bevat alleen de basics: een kapstok (die bestaat uit robuuste haken) en een klein dressoir. En natuurlijk wat leuke accessoires om het geheel wat op te leuken.

Check ook zeker nog even de prachtige, lichthouten vloer door het hele appartement. Wij zouden een spreekwoordelijke moord plegen voor zo’n ondergrond.

Scandinavische wooninspiratie opdoen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

kvarteret makleri

Reageer op artikel:
In dit Scandinavische appartement voert wit de boventoon (en dat is allesbehalve saai)
Sluiten