Tessa Ham
Tessa Ham Binnenkijken 25 feb 2019

Een prachtig licht Scandinavisch appartement dat de ruimte perfect benut

Wát een droom van een appartement. Tenminste, voor iedereen die ook een beetje verliefd is op die Scandinavische stijl. Het is een knus en licht huis, dat de ruimte die het heeft perfect benut.

Wil je weten wat voor trucjes het appartement gebruikt? Scroll dan verder.

binnenkijker, scandinavisch
binnenkijker, scandinavisch

De woonkamer mag dan geen ballroom zijn, maar daar hebben de bewoners een paar slimme oplossingen voor gevonden. Deze kleine ronde én stijlvolle salontafel zorgt er bijvoorbeeld voor dat de kamer wat ruimtelijker oogt.

Een spiegelkast zie je vaak in de slaapkamer, maar in een woonkamer is het ook zeker een goede optie. Dan heb je toch een dichte kast, zonder dat het zo massief in je woonkamer oogt. De spiegel is een slimme truc om de ruimte wat groter te doen lijken.

binnenkijker, scandinavisch
binnenkijker, scandinavisch

Het idee dat we de woonkamer altijd maar witte (of nét geen witte) muren moeten geven “omdat het anders zo onrustig oogt”, hebben we gelukkig allang gedag gezegd. Want dit appartement ademt rust. En die oase van rust is precies wat je nodig hebt na een drukke dag werken. Wij zien ons al zo neerploffen op die bank tussen de kussens.

Met dat wit zit het namelijk in de rest van de kamer wel goed: de bank, kussens, lampen, tv-meubel en accessoires. Een perfecte combinatie met de aardse kleuren en het hout. Extra bonuspunten voor de witte gordijnen, want die zorgen er al helemaal voor dat dit een fijne lichte kamer is.

binnenkijker, scandinavisch
binnenkijker, scandinavisch

Als we spieken in de net niet open keuken (geen deur!), zien we die rustige combinatie ook hier terug. Maar dan met een nét wat donkerdere tint op de muur, zodat het niet saai wordt. Doordat de eettafel in de keuken staat, is het echt een gezellige woon-keuken. Met extra bonus dat er weer wat meer ruimte in de woonkamer overblijft. Win-win!

Aan de zijwand is een bankje gecreëerd. Dat ziet er knus uit, maar is ook heel erg praktisch. Het is ideaal als er mensen aanschuiven om te eten. En aangezien er niet superveel opbergruimte in deze keuken is, zorgt het voor iets meer kastruimte. Ook in de keuken zien we weer precies een goede combinatie van fijne planten en mooie prints op de muren. Het zorgt net voor dat beetje extra’s, zonder dat het druk wordt.

binnenkijker, scandinavisch
binnenkijker, scandinavisch

Ook worden we erg blij van de decoratieve planken in dit huis. In de woonkamer zagen we ze al voorbijkomen, en ook boven het aanrecht zijn ze te vinden. Enorm leuk om je mooie schalen, glazen en borden op tentoon te stellen en het is daarbij veel gezelliger dan dichte kastjes.

binnenkijker, scandinavisch
binnenkijker, scandinavisch
binnenkijker, scandinavisch

De minimalistische Scandinavische stijl is doorgetrokken naar de slaapkamer. Een mooie deken bovenop het dekbed, een minimalistisch bijzettafeltje als nachtkastje, een paar accessoires in het raamkozijn en klaar is kees. We denken vaak dat we veel spullen neer moeten zetten om het gezellig te maken, maar niets is minder waar. Veel rommel in je slaapkamer zorgt voor rommel in je hoofd: niet zo handig voor een goede nachtrust.

Je ziet: we kunnen enorm veel interieur tips uit dit mooie appartement halen.

Wil je nog meer inspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Stadshem

Reageer op artikel:
Een prachtig licht Scandinavisch appartement dat de ruimte perfect benut
Sluiten