Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 9 sep 2018

In dit Scandinavische appartement stelen planten de spotlights

Een Scandinavisch appartementen en planten. Het is als slagroom en taart: gecombineerd net even lekkerder. Dit appartement is volledig ingericht volgens de Scandinavische stijl. Wij vinden het heerlijk, zo’n clean appartement.

Wil je ook een urban jungle in huis, maar weet je niet zo goed hoe je ze moet verzorgen? Met deze tips word jij een planten-pro. 

Wat krijg je als je wit, zwart en heel veel planten met elkaar combineert? Dit prachtige appartement, that’s for sure. De grote boom is de eyecatcher van de woonkamer, helemaal omdat ‘ie naast het mooie zwart-wit schilderij mag staan.

Hoewel er geen kleur in de kamer te vinden is (behalve de houten vloer), is de ruimte helemaal niet saai. Dat komt doordat er veel verschillende texturen met elkaar gecombineerd zijn. Zo kon het contrast tussen het zachte witte tapijt en de zwarte stalen tafel bijna niet groter zijn, wat een prachtig effect geef.

In deze ruime hal hangt er geen kunst aan de muur, maar staat het schilderij gewoon lekker nonchalant op de vloer. Daar houden we van.

De keuken is witter dan wit. Oppassen dus als er pasta met tomatensaus op het menu staat! Doordat de hele keuken wit gehouden is, oogt hij heel strak. Persoonlijk hadden we de handgrepen net even iets bijzonderder gemaakt om een eyecatcher in de keuken toe te voegen, maar toegegeven: dit witte heeft ook wel iets.

De eetkamer is volledig in de stijl van de woonkamer doorgetrokken. In de vensterbank zien we aan paar prachtige planten (hallo Monstera!), en de eettafel zelf is gestyled met matte vazen en een lichtgrijs tafelkleed. Het lijkt zelfs alsof de zwarte stoelen zelf geverfd zijn met een soort zwarte krijtverf, waardoor ze een matte finish hebben gekregen. Stijlvol!

De dromerige slaapkamer heeft een rustig kleurenpalet waar we heerlijk in weg kunnen dromen. De kamer is licht door het grote raam waar geen gordijnen voor hangen. Hierdoor lijkt de ruimte open. Natuurlijk mogen planten hier ook niet ontbreken, want ze staan zowel op de grond als op het nachtkastje.

Binnenkijken in nog meer mooie appartementen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In dit Scandinavische appartement stelen planten de spotlights
Sluiten