Dit Scandinavische appartement heeft een prachtige én handige mezzanine

Wanneer je niet veel ruimte hebt moet je praktisch nadenken over de indeling. Dat is precies wat de designers van dit appartement gedaan hebben. Door het hoge plafond is de mezzanine een perfecte oplossing. Maar laat je vooral ook inspireren door de rest van de optimale indeling en het heerlijke interieur.

Wil jij ook een Scandinavisch interieur creëren? Wij geven je vijf simpele tips!

Hoge plafonds waar geen einde aan komt

roomed-scandi-8
roomed-scandi-9
roomed-scandi-10

Doordat het appartement klein is zou je denken dat de keuken ook compact is. Maar niets is minder waar. Doordat het plafond zo hoog is, was het mogelijk om de keuken een dubbele rij bovenkasten te geven. Alle kasten zijn bereikbaar met een stijlvolle ladder.

Door te kiezen voor zowel open als gesloten keukenkasten kun je al je mooie items showen en de rest makkelijk opbergen. Benieuwd naar meer voor- en nadelen van verschillende keukenkastjes? Kijk dan even hier.

roomed-scandi-4
roomed-scandi-5
roomed-scandi-6

De ladder uit de keuken dient in de eethoek meteen als decoratieobject. Daarnaast is de nis gebruikt als gallery wall met verschillende Scandinavische posters. Zo wordt het ‘loze hoekje’ ineens een echte eyecatcher.

roomed-scandi-3
roomed-scandi-2

De zithoek is eigenlijk gewoon naast de eettafel gesitueerd, maar voelt toch als een apart gedeelte in de kamer. Dit komt enerzijds door het verlaagde plafond van de mezzanine, maar ook het vloerkleed zorgt ervoor dat de zithoek toch enigszins wordt afgesloten. De blauwe bank trekt meteen de aandacht en zorgt voor een frisse en stijlvolle look. De combinatie van de twee verschillende bijzettafels zorgt voor een speelse touch. Kijk voor meer voorbeelden ook eens naar deze Inspiratieboost!

roomed-scandi-11
roomed-scandi-12

De slaapkamer is vrij minimalistisch. Met de natuurlijke materialen en kleuren ontstaat er toch veel warmte. Doordat de reling van de mezzanine niet helemaal dicht is, staat het leef- en slaapgedeelte toch met elkaar in verbinding.

roomed-scandi-13

De badkamer bevindt zich onder de mezzanine. Een ideale oplossing! De combinatie van donker marmer en witte tegels zorgt voor een luxe uitstraling. De vele spiegels maken de ruimte optisch groter wat ook erg fijn is!

Kijk ook eens naar deze vijf handige tips voor een goede indeling van je studio en laat je inspireren!

alexanderwhite.se

Reageer op artikel:
Dit Scandinavische appartement heeft een prachtige én handige mezzanine
Sluiten