Scandinavisch appartement met hemelsbrede raampartijen

We geven je een kijkje in een Scandinavisch appartement dat werkelijk alles heeft wat op onze wishlist staat; oneindige plafonds, grote raampartijen en natuurlijk een heerlijk Scandinavisch interieur. Het appartementencomplex is gebouwd in het voormalige Technische Lyceum van Stockholm. Waar voorheen honderden studentenlaboranten hun proeven deden, is het gebouw nu getransformeerd tot een oase van rust.

Voor het interieur van dit appartement is gekozen voor de meer klassieke Scandinavische stijl. De Scandinavische interieurs van tegenwoordig staan voornamelijk bekend om veel wit en minimalisme. De klassieke Scandinavische stijl heeft dat ook, maar het wordt vaak gecombineerd met meer luxe, hoogwaardige materialen en stoffen.

Scandinavisch interieur Roomed

De hoogte van de plafonds worden in het gehele appartement goed benut. Deze ingebouwde boekenkast is afgewerkt met dezelfde sierlijsten als de raampartijen.

Heb je zelf ook een grote boekenkast, maar kan de kast nog wel wat opvulling gebruiken? Bekijk de tips van Mendo!

Scandinavisch interieur Roomed
Scandinavisch interieur Roomed

De keuken zelf is niet bijzonder groot, maar door te kiezen een dubbele rij bovenkasten is er toch genoeg opbergruimte. Het meest bijzondere servies wordt tentoongesteld op de open planken.

>> Zo style je een open kast

Scandinavisch interieur Roomed

Op de vide boven de keuken is plaats gemaakt voor een home office, met een minimalistisch bureau dat vrij in de ruimte staat.

Woonkamer Roomed
Keuken Roomed

De overvloed aan natuurlijk licht in het appartement wordt versterkt door de lichtgrijze muren en gordijnen. Het donkere XXL schilderij geeft de kamer meer diepte.

Oud Lyceum Roomed
Roomed

Door de grove linnen stoffen krijgt de slaapkamer, naast het minimalisme van de rest van het appartement, een meer huiselijke touch.

Bekijk ook eens deze huizen met een typisch Scandinavisch interieur

Reageer op artikel:
Scandinavisch appartement met hemelsbrede raampartijen
Sluiten