Dit Scandinavische appartement is helemaal klaar voor het najaar

Scandinavische appartementen zijn een lust voor het oog. We raken er dan ook niet over uitgeschreven. De manier waarop Scandinaviërs lichte kleuren combineren met natuurlijke materialen zorgt voor een fijne sfeer. Ondanks de vaak witte basis zijn Scandinavische interieurs totaal niet kil. Telkens weer weten ze in het Hoge Noorden een warme sfeer te creëren. De trick? Mooie vloerkleden, houten elementen en warme stoffen.

Dit appartement in Zweden is (al) helemaal klaar voor het najaar. Met warme aardse kleuren en fijne materialen krijgen wij stiekem best een beetje zin om meer tijd thuis door te brengen. Dit appartement laat goed zien hoe je de najaarstrends verwerkt in je interieur.

Doordat de eet- en woonkamer in één ruimte zijn, is het belangrijk om de ruimte praktisch in te delen. Dat betekent dat je goed moet nadenken over de meubelen die je neerzet. Hier is gekozen voor een tafel die je uit kan klappen. Zo heb je genoeg plek wanneer vrienden komen eten, maar kun je hem ook weer inklappen voor wat extra leef- en loopruimte.

Het eerste wat ons opvalt in de woonkamer is de mooie groen-grijze muur, die een warme touch geeft aan de ruimte. Doordat alle andere muren een vrij neutrale kleur hebben, namelijk lichtgrijs, kun je best kiezen voor één opvallende kleur voor op de muur. Wij helpen je bij het kiezen van de juiste kleur op de muur.

Ook het vloerkleed is een warme toevoeging aan de zithoek en daarnaast brengt het patroon een vrolijk contrast. Bij het kiezen van een vloerkleed komt echter veel kijken. Hoe groot wordt hij, welke kleur en past het dan nog wel bij de rest? Wij geven je tips voor het kiezen van het perfecte vloerkleed.

Een vloerkleed in de keuken zien we niet vaak. Maar deze Scandinavische keuken bewijst dat het juist heel leuk kan zijn. Door de lichte vloer valt hij lekker op en zo krijg je straks ook geen koude voeten tijdens het koken. Wij zijn overtuigd!

Door net als binnen ook op het balkon een plankenvloer te leggen, betrek je binnen en buiten bij elkaar. Kleed ook op het balkon de meubels aan met kussens en plaids en maak zo van je balkon een verlengstuk van de woonkamer.

>> 4 tips om van je balkon je tweede huiskamer te maken

Hoe leuk is dat dekbed met stippen? We spotten deze lakens al eerder en maakten een fijne shop the look, zodat ook jij dit item kunt shoppen!

De kapstok is simpel, maar daardoor juist erg leuk. Een plankje met wat spijkers en klaar ben je.

Kijk ook eens naar dit Scandinavische interieur met warme kleuren voor meer inspiratie en tips om je huis najaar proof te maken.

www.alvhem.com

Reageer op artikel:
Dit Scandinavische appartement is helemaal klaar voor het najaar
Sluiten