Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Binnenkijken 25 okt 2019

Dit Scandinavische appartement heeft een heerlijk terras en een knusse kinderkamer

Wat kijken we er toch graag naar: van die heerlijk rustgevende interieur-pareltjes vol wit en een interieur dat mooi in balans is. Daarvan is dit Zweeds appartement een goed voorbeeld. Onze favoriete ruimtes? Het balkon en de kinderkamer.

In dit lichtrijke appartement zien we veel knusse meubels en houten elementen. Dat steekt mooi af tegen de strakke witte muren die in het hele huis terugkomen.

scandinavisch appartement
Bron: Bolaget

Fluffy textiel

Wat ons meteen opvalt aan de woonkamer? De zachte poefzitjes die nonchalant rond de salontafel zijn gezet. Ook het bankstel ziet er heerlijk zacht uit, zowel door het materiaal als door de sierkussens.

En zie je hoe die wollen plaid daar ligt uitgestald? Dit soort elementen geven de ruimte meteen een gezellige look. Ideaal voor een woonkamer waar je na een drukke werkdag tot rust wil komen.

scandinavisch appartement
Bron: Bolaget

Naast de keuze voor zacht textiel is in dit appartement veel gekozen voor hout. Dat zagen we al bij de salontafel van rustieke planken, maar ook de eettafel is gemaakt van hetzelfde materiaal.

Daarnaast zijn we fan van de houten kaarsenhouders op de salon- en keukentafel. Dat schept niet alleen veel warmte, het is ook een mooie knipoog naar de Zweedse natuur.

scandinavisch appartement
Bron: Bolaget

Zwarte mozaïek keuken

Opvallend is daarnaast de keuze voor zwarte mozaïektegels in de keuken. Dat vinden we een erg mooi contrast bij de verder witte accenten.

Ook tof: de rustieke stenen pot voor keukengereedschap naast een modern kookboek. Valt het op dat we houden van speelse contrasten?

scandinavisch appartement
Bron: Bolaget

Zonovergoten terras

Daarnaast zijn we stikjaloers op dit heerlijke terras. Midden in het groen, midden in de stad en midden in de zon: wat wil je nog meer?

En dan hebben we het nog niet gehad over het gezellige zithoekje dat hier ontstaat door de houten meubels en het schapenvelletje op de stoel.

scandinavisch appartement
Bron: Bolaget

Slaap- en kinderkamers met persoonlijke touch

Zowel in de slaap- als in de kinderkamer zien we een paar toffe persoonlijke elementen. In de slaapkamer schiet natuurlijk meteen de gallery wall in het oog.

Dit is het ultieme bewijs dat je bij een gallery wall lekker kan afwisselen tussen foto’s in kleur en zwart-wit en hoekige en ronde kaders.

scandinavisch appartement
Bron: Bolaget

De kinderkamer wordt dan weer extra persoonlijk door de plakstickers aan de muur en de snoeren met wasspelden. Hoewel daar op deze foto niets aanhangt, kunnen wij ons héél goed voorstellen hoe leuk dat zou staan met toffe foto’s en andere herinneringen.

En had je de hoeden op dat bovenste muurtje al gespot? Lekker speels!

scandinavisch appartement
Bron: Bolaget

Abstracte kunst

Tja, een Scandinavisch interieur zou geen Scandinavisch interieur zijn een vorm van kunst aan de muur. In dit appartement vinden we dit abstractere werk een gewaagdere maar geslaagde keuze.

scandinavisch appartement
Bron: Bolaget

Ook in de slaapkamer zien we een abstracter werk in die stijl. Aan diezelfde muur zien we dromenvangers en een zwart-wit foto’s, wat het geheel een ongedwongen, spontane look geeft. Wij dromen hierdoor alvast lekker verder van zo’n lichtrijk, ruimtelijk stadsappartement. Jij ook?

Meer appartement-inspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit Scandinavische appartement heeft een heerlijk terras en een knusse kinderkamer
Sluiten