Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 15 jul 2019

Deze onwijs grote monstera steelt de show in dit mooie appartement

Bij Roomed zijn we wel vaker onder de indruk van kamerplanten. Zoals deze prachtige Vioolbladplant, om maar een voorbeeld te noemen. Vandaag heeft deze ontzettend grote monstera ons hart gestolen. We hebben nog niet vaak een monstera gezien met zúlke grote bladeren.

Wat is de natuur soms toch indrukwekkend! Door de monstera op een lichte plek neer te zetten (maar niet in direct zonlicht) kunnen de bladeren van de populaire kamerplant ontzettend groot worden, dat blijkt maar weer.

Deze mooie plaatjes bewijzen dat de monstera een echte klimmer is. Sterker nog, hij raakt met het bovenste blad zelfs het plafond al aan! Door zijn grootte is de plant echt de eyecatcher van de verder vrij simpele eetkamer. Maar wie heeft er ook een spannende eetkamer nodig als je zo’n prachtige plant in huis hebt?

Door de plant vergeten we bijna hoe mooi de vloer van de ruimte is. Donkere en lichte houten latjes wisselen elkaar in vissengraatpatroon af, wat de ruimte veel dynamiek geeft.

De monstera stekken

Is er een blad van jouw grote monstera gebroken? Zonde, maar stiekem ook wel weer leuk. Een los blad kan je namelijk nog een lange tijd op water goed houden. Ververs eens per week het water, en jouw monstera blad staat net zo mooi als een bos bloemen.

Enne, misschien krijgt de plant zelfs wel wortels. Dan kan het blad na een tijdje in de aarde, en groeit er binnen mum van tijd een nieuwe monstera in jouw huis. Meer leren over stekken? Dit zijn de makkelijkste kamerplanten om te stekken.

grote monstera

De keuken van het appartement is simpel ingericht, maar krijgt gelukkig wel een flinke portie daglicht door het grote keukenraam. Ook hier zien we veel groens, zoals de cactus in de vensterbank. Deze 4 kamerplanten doen het trouwens ook goed in een zonnig plekje op de vensterbank.

Als laatste nemen we nog een kijkje in de rustgevende slaapkamer. Hier komen de kleuren blauw en grijs vooral naar voren, kleuren die rust uitstralen én er hartstikke stijlvol uitzien.

Een leuk detail is het houten stoeltje dat gebruikt wordt als nachtkastje. Een klein bloemetje om de ruimte af te stylen, samen met wat accessoires aan een kapstok aan de muur. Ja, wij worden wel gelukkig van een slaapkamer als deze.

Meer mooie huizen bekijken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

kvarteret makleri

Reageer op artikel:
Deze onwijs grote monstera steelt de show in dit mooie appartement
Sluiten