Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 7 jan 2021

Dit Scandinavische huis straalt warmte uit – zelfs nu het koud is buiten

Nu de temperatuur buiten bijna het vriespunt aantikt (serieus, als je zou zeggen dat het -10 is zou ik je ook geloven), bekijken we het liefste interieurs waar we het warm van krijgen. Dit heerlijke Scandinavische interieur checkt alle hokjes.

We delen de beste tips uit deze binnenkijker, zodat je ze zelf in huis toe kunt passen.

scandinavisch interieur gezellig
Bron: Bolaget

Hier krijg je het toch meteen warm van? Dit Scandinavische appartement heeft ook wel iets weg van een eclectisch interieur. Het staat vol met verschillende items, maar voelt niet te druk aan. Hier willen we meer van zien.

Leuk detail: als je naar boven kijkt, zie je een aarderode lamp aan het plafond hangen. Precies deze kleur komt weer terug in het kussentje op de bank. It’s all in the details.

scandinavisch interieur gezellig
Bron: Bolaget

Geen symmetrie op de vensterbank

Als we inzoomen, zien we hoeveel aandacht er besteed is aan het inrichten van de vensterbank. De woonaccessoires zijn niet even hoog, maar laten daardoor een heel gebalanceerde indruk achter.

Als je niet houdt van symmetrie in huis, dan is dit een goede oplossing zonder dat je interieur uit balans raakt. Hetzelfde principe is toegepast op de bank. Een kussen en een kleedje, niet dezelfde hoogtes, niet op dezelfde plek, maar wel perfect in balans.

scandinavisch interieur gezellig
Bron: Bolaget

Als je op zoek bent naar een echte eyecatcher in huis, kijk dan eens naar een poster met contrasterende kleuren. Een lesje kleurkiezen doen we met de kleurencirkel, maar alvast een spoiler: geel en blauw zijn beide primaire kleuren. Ze passen goed bij elkaar, vallen op en vullen elkaar aan. Perfect als poster aan de muur.

Om het geheel niet té druk te maken, maak je het af met neutrale woonaccessoires. Denk aan wit, hout en keramiek, zoals op de kast op de foto hierboven. Enne, kamerplanten? Die kunnen natuurlijk altijd.

scandinavisch interieur gezellig
Bron: Bolaget

Last but not least tikt dit interieur best wel items uit onze Sandinavische-binnenkijker-bingo aan. Iets wat eigenlijk op die bingokaart ontbreekt, is stijlvol kinderspeelgoed. Vaak is dit gemaakt van hout, zoals deze aap, en valt het speelgoed ook als decoratie te gebruiken.

Andere binnenkijkers om inspiratie op te doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit Scandinavische huis straalt warmte uit – zelfs nu het koud is buiten
Sluiten