Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Binnenkijken 18 mrt 2019

Dit appartement laat zien waarom jij écht een (doorzichtige) gele lamp nodig hebt

Nieuwe week, nieuwe wooninspiratie! We hebben weer een fijn Scandinavisch appartement gevonden waar we niet alleen het liefst vandaag nog in zouden willen trekken, maar waar we ook nog veel van kunnen leren.

Les één: lampen zijn belangrijk. En dan niet alleen omdat je anders niets kunt zien als het donker is, maar vooral ook omdat ze een ontzettend fijn statement piece kunnen zijn in een verder vrij standaard kamer.

Afbeelding van Scandinavisch appartement met gele lamp 1
Afbeelding van Scandinavisch appartement met gele lamp 2
Afbeelding van Scandinavisch appartement met gele lamp 3

De gele lamp in de woonkamer

We weten niet helemaal zeker of we het geel moeten noemen, goud of iets daartussenin, maar het staat hoe dan ook vast dat deze lamp boven de koffietafel de show steelt in de woonkamer – in a good way. 

Hoewel we ook moeten toegeven dat de rest van de ruimte net zo goed prachtig is. Let bijvoorbeeld op de tafel van donker marmer zelf, maar ook op het fijne contrast tussen de donkere vloer en de lichte bank, en natuurlijk de leuke kussentjes daarop (die we gewend zijn van een Scandinavisch appartement).

Afbeelding van Scandinavisch appartement met gele lamp 8
Afbeelding van Scandinavisch appartement met gele lamp 9

De peertjes in de keuken

In de keuken hangt weliswaar geen opvallende gele lamp, maar de twee peertjes boven de tafel doen de moderne stijl wel helemaal ten goede. Wat we verder tof vinden aan deze ruimte is de keukentrolley, die voor de verandering eens niet van goud of wit is, maar van staal met houten planken. Het helpt ook dat de daarop uitgestalde voorwerpen hetzelfde kleurenschema hebben, van de houten pollepels en spatels tot de flesjes olie en azijn.

Afbeelding van Scandinavisch appartement met gele lamp 7
Afbeelding van Scandinavisch appartement met gele lamp 10

De lantaarn in de gang

Je zou kunnen zeggen dat de lamp die in de gang hangt ook een soort peertje is, maar wij vinden het toch meer een lantaarn – ééntje die lijkt op die mooie sierlijke varianten die vroeger op straat stonden en aan muren hingen, welteverstaan.

De lamp past goed bij de zwarte lijsten aan de muur, maar ook bij het kleine stukje behang met zwarte achtergrond. Je hoeft heus niet meteen een hele muur te behangen als je graag een accent aan je witte gang wilt toevoegen!

Afbeelding van Scandinavisch appartement met gele lamp 4
Afbeelding van Scandinavisch appartement met gele lamp 6
Afbeelding van Scandinavisch appartement met gele lamp 5

De slaapkamer van een Scandinavisch appartementen

Oké oké, de slaapkamer heeft niet zo’n bijzondere lamp – althans, geen die we kunnen zien op de foto’s – maar dat maakt de ruimte zelf niet minder het uitlichten waard. We zijn namelijk fan van dit leuke hangkastje, waarin allerlei persoonlijke souvenirs van een reis tentoongesteld lijken te zijn (of willekeurige dingen van de kringloop, maar dat mag de pret niet drukken).

Ook een idee: wil je wel graag je boeken zichtbaar in een open kast, maar vind je de kleur van de ruggen niet zo goed bij elkaar passen? Dan kun je natuurlijk altijd nog gewoon de andere kant laten zien. Want als we iets leren van dit huisje, is dat bruin (bijna) altijd goed is.

Meer interieurs met mooie lampen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Lundin

Reageer op artikel:
Dit appartement laat zien waarom jij écht een (doorzichtige) gele lamp nodig hebt
Sluiten