Dit Scandinavische appartement heeft een prachtig balkon in de stad

Één van onze favoriete activiteiten bij Roomed is om lekker weg te kwijnen bij prachtige interieurs. Heel vaak zijn die afkomstig uit het hoge Noorden, want wat zouden we toch moeten doen zonder de geweldige Scandinavische interieurstijl? Ook dit appartement bewijst weer dat de Scandinaviërs héél goed zijn in het inrichten van ruimtes. In het centrum van de stad maar toch veel ruimte en een balkon, daar worden wij nu jaloers van.

De Scandinavische interieurs hebben dan wel veel met elkaar gemeenschappelijk, toch zien we in iedere huiskamer wel een persoonlijke touch. In deze binnenkijker zagen we bijvoorbeeld elementen van de jaren ’60 en ’70 terugkomen, in deze Scandinavische droomwoning speelden aardetinten dan weer de hoofdrol. Dit keer zoomen we in op een appartement dat midden in de stad ligt en toch erg overzichtelijk oogt én een superfijn terrasje heeft.

Alvhem

Naturelle tinten vormen de basis van het interieur

De woonkamer zet meteen de toon. We zien hier het klassieke kleurenpalet van de Scandinavische woningen: rustige tinten zoals wit en beige die de basis vormen. Mooi als achtergrond voor de rustieke houten tafel en de grote kamerplanten.

Ook de zwart-witte gallery wall is een echte klassieker binnen Scandinavische interieurs. Erg leuk hier is de kaarsenhouder aan de muur die mooi matcht met de kandelaar op de tafel. Deze maakt de gallery wall in één klap origineel. Daarbij zijn zwart, wit en goud een absolute match made in heaven, als je het ons vraagt.

Alvhem

Wat de keuken betreft zijn wij grote fan van de subtiele dambordvloer en het glasraam met bloemenpatroon boven de inkom. Ook hier heerst weer het principe van ‘less is more’: geen gewaagde kleurencombinaties maar rustige en gedempte tinten met hier en daar wat groen.

Meer lezen: Een kruidentuin, maar dan binnen: voor déze kruiden moet je dan gaan

Alvhem
Alvhem

Een inkijk in de slaapkamer is meteen jaloersmakend: een lekker groot bed, stijlvolle industriële nachtkastjes en een oude wandkast met een wereldbol als leuk detail. Maar het allerleukste? Dat vinden wij het balkon.

Alvhem

Houten planken, mooie planten en een rustieke kaarsenhouder: meer is er blijkbaar niet nodig om een paar vierkante meter om te toveren tot een fijn aangekleed stadsbalkon. En eeuhm, hou je vooral niet in met zachte kussens en kleedjes, dat maakt het alleen maar gezelliger!

Alvhem
Alvhem

Dit is toch echt inspiratie om spontaan naar Zweden te verhuizen en nooit meer terug te keren, toch?

Meer inspiratie?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit Scandinavische appartement heeft een prachtig balkon in de stad
Sluiten