Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Binnenkijken 6 feb 2019

Mooi: een Scandinavisch appartement vol aardetinten

Scandinavische interieurs: we kunnen er geen genoeg van krijgen. De houten vloeren, mooie blauwe en groene accenten, alle planten… Dat wil toch iedereen? Ook dit huisje is weer een Instagram-waardig plaatje.

Dankzij alle dekens en kussens en natuurlijk de boekenkast zul je je er ook nog eens onmiddellijk thuis voelen.

Afbeelding van een Scandinavisch appartement met aardetinten 2
Afbeelding van een Scandinavisch appartement met aardetinten 3
Afbeelding van een Scandinavisch appartement met aardetinten 4

Aardetinten in een huiselijke woonkamer

Eigenlijk straalt alles in dit appartement huiselijkheid uit. Dat komt vooral omdat snuisterijen als schilderijen, beeldjes en boeken zo zijn neergezet dat het weliswaar niet rommelig is, maar ook zeker niet kaal. De gezellige fauteuils maken het helemaal af.

Bovendien passen de warme aardetinten goed bij elkaar: de donkerblauwe bank en iets lichtere boekenkast, het olijfgroene tafeltje en natuurlijk het okergele kussen (met olifantenprint!) op de bank. Die natuurlijke uitstraling wordt nog eens versterkt door het hout in de vloer, kast en meubels.

Afbeelding van een Scandinavisch appartement met aardetinten 5
Afbeelding van een Scandinavisch appartement met aardetinten 6

De eetkeuken heeft al net zo’n fijne thee-drinken-na-schooltijd-sfeer. De lichtblauwe stoeltjes lichten de donkere houten tafel wat op, en ook in de keuken doen planten het natuurlijk goed. Hier wordt gelééfd – maar op een goede manier. En nou ja, we hoeven je vast niet meer te vertellen hoe perfect het is dat de stoelen zo goed matchen bij het vloerkleed.

Afbeelding van een Scandinavisch appartement met aardetinten 7
Afbeelding van een Scandinavisch appartement met aardetinten 8

Een Scandinavisch appartement met lichte slaapkamer

Nog zoiets wat we fijn vinden aan vooral Zweedse en Deense interieurs: er is zoveel licht! Dat maakt de toch vrij volgebouwde slaapkamer gelijk wat aantrekkelijker. Ook hier zien we weer olijfgroen en okergeel terugkomen, en ook hier ligt weer een knusse sprei voor extra warmte én uitstraling. De globe in de kast maakt het iets wereldser.

Afbeelding van een Scandinavisch appartement met aardetinten 9

O, en voor als je je nog afvraagt of dan echt élke ruimte in dit huis planten heeft: ja, natuurlijk! Dat kan immers ook prima in de badkamer. Liefst gecombineerd met meer hout, welteverstaan – je hebt een Scandinavisch appartement of je hebt het niet.

Mooie appartementen met aardetinten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BO|STHLM

Reageer op artikel:
Mooi: een Scandinavisch appartement vol aardetinten
Sluiten