Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 16 mrt 2022

6 redenen waarom je een satijnen kussensloop nodig hebt

Op zoek naar een nieuw kussensloop? We raden je aan om eens een satijnen kussensloop uit te proberen. Ikzelf gebruik er al maanden eentje, en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Waarom lees je in dit artikel.

Satijn geeft namelijk niet alleen jouw slaapkamer een boost, maar is ook hartstikke goed voor jouw huid en haar. De voordelen op een rijtje:

Een satijnenkussensloop voor de looks van je slaapkamer

1. Satijn straalt luxe uit

Als er één stof is die luxe uitstraalt, dan is het wel satijn. Daarom zijn satijnen kussens de ideale accessoire voor je slaapkamer als je deze een luxe 5-sterren-hotel-uitstraling wilt geven.

2. Zijde is hypoallergeen

Moeilijk woord, maar in Jip-en-Janneketaal betekent het dat een kussensloop gemaakt van zijde de eigenschap heeft om schimmels en huisstofmijten te ‘verstoten’. De stof is simpelweg te dicht geweven, en er is geen voedsel en vocht in zijde te vinden. En laat zijde nou nét de stof zijn waar een satijnen kussensloop vaak van gemaakt wordt.

3. Ontspannen!

Na een lange, drukke werkdag wil je niets anders dan ontspannen. En laat satijn daar nou dé perfecte stof voor zijn. Het zachte, gladde gevoel van de stof zorgen ervoor dat je je ultiem kunt ontspannen.

Een satijnen kussensloop voor jóúw looks

We geven toe, satijn is niet alleen maar goed voor de look and feel van jouw slaapkamer. Ook jouw huid en haar zullen de voordelen van een satijnen kussensloop zeker kunnen waarderen.

4. Pluizig haar is verleden tijd

Satijn voorkomt een pluizige coupe in de ochtend. Als je regelmatig wakker wordt met een vogelnestje op je hoofd, is het dus zeker het proberen waard of een satijnen kussensloop daar verandering in kan brengen.

5. Geen strepen op je gezicht

Als jij ‘s morgens om vijf voor negen uit je bed rolt, en om negen uur in een video call zit met collega’s (we’ve been there), dan wil je natuurlijk niet dat er nog strepen en striemen van jouw kussen in staan. Met een satijnen kussensloop heb je daar geen last van, want deze laat geen strepen achter. Kan jij weer doen alsof je al úren wakker bent.

6. Meer glans in je haar

Een standaard katoenen kussensloop absorbeert vocht. Eindresultaat: droog haar wat je niet alleen kunt voelen, maar ook kunt zien. Met een satijnen kussensloop worden de natuurlijke oliën in je haar vastgehouden, en dat is dan weer voordelig voor alle haartypes.

Meer tips om de slaapkamer aan te pakken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

NSMBLZijdendekbed

Reageer op artikel:
6 redenen waarom je een satijnen kussensloop nodig hebt
Sluiten