Zó kan je een Sanseveria stekken (en dat is even makkelijk als de verzorging)

Als de Sanseveria érgens bekend om staat is het wel zijn makkelijke verzorging. Ze zijn sterk, gaan niet snel dood en het is de ideale kamerplant voor als je zwarte vingers hebt. Een Sanseveria stekken is gelukkig niet moeilijk.

Ben je zo enthousiast over de plant dat je er meer wilt? Of wil je graag een stek uitdelen aan een goede vriend? Lees dan snel verder over hoe jij het beste een Sanseveria kan stekken.

How to: Sanseveria stekken

De Sanseveria is een sterke plant en kan je het beste stekken in het voorjaar. Hij is dan namelijk klaar om te groeien en te bloeien. Maar maak je geen zorgen, in ander periodes van het jaar zal het ook goed gaan.

Een Sanseveria plant stekken kan je doen op twee manieren. We zullen ze beide manieren uitleggen.

Manier 1: stekken via blad

Je kan een Sanseveria stekken door middel van een gezond blad af te knippen. Dit kan je doen met een schone, scherpe schaar. Zet het afgeknipte blad in een bak die hoog genoeg is om het blad in te bewaren.

Roomed’s stekjesguide: dit zijn de basics voor planten stekken in water


Vul de bak met genoeg water zodat de onderste kwart van het blad is bedenkt met water. Zet deze vervolgens op een plek met indirect zonlicht en ververs het water om de paar dagen. Al snel zul je kleine wortels zien en kan je hem in grond plaatsen.

Deze manier heeft echter één nadeel. Bij een Sanseveria met een gele rand kan je het zijn dat deze rand verdwijnt. Je krijgt er dan dus een gehele groene Sanseveria voor terug.

Roomed’s plantenguide: deze kamerplanten kan je stekken op water

Manier 2: Sanseveria stekken door scheuren

Bij deze manier scheur je de plant bij de wortels uit elkaar. Haal de plant uit de pot en haal de loszittende aarde weg. Trek nu de wortels uit elkaar (hier kan je ook een schaar/mes voor gebruiken). Je kan de plant halveren of in meer delen scheuren.

Een goede vuistregel is om minimaal drie wortelstokken plus één gezond blad te hebben per stek. Elk deel kan je vervolgens in verse aarde zetten in een eigen pot. Geef af en toe een beetje water.

Hoe lang duurt het om kamerplanten te stekken?

Sanseveria stekken
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

GardeningknowhowFleurenflower

Reageer op artikel:
Zó kan je een Sanseveria stekken (en dat is even makkelijk als de verzorging)
Sluiten