Iris Wijnands
Iris Wijnands Tips 4 nov 2019

Samenwonen? Met deze tips verloopt dat helemaal vlekkeloos

Wanneer je met iemand samen gaat wonen is dat best spannend. Er zijn tientallen dingen waar je meningsverschillen of zelfs ruzies van zou kunnen krijgen. Voordat je gaat samenwonen, moet je rekening houden met deze punten.

Je hebt ongetwijfeld niet precies dezelfde stijl als degene waarmee je gaat samenwonen. Als dat wel zo is, lucky you, maar de meeste mensen richten hun gezamenlijke huis in met overleg, discussies en heel veel compromissen. Voordat je samen gaat wonen, moet je rekening houden met deze punten:

1. Maak een lijstje van wat je al hebt vóór je gaat samenwonen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zeker als jullie hiervoor al op jezelf woonden of hebben gespaard voor de uitzet, heb je het een en ander dubbel. Het is slim om samen een lijstje te maken van wat jullie al hebben. Zo hoef je geen nieuwe handdoeken te kopen als de ander al veel handdoeken heeft. Hebben jullie beiden een servies? Bepaal dan samen welke jullie het mooist en fijnst vinden.

2. Geef elkaar een free-pass

We begrijpen dat je niet alle items van de ander in je woonkamer wil hebben als je gaat samenwonen. Het is oké als jullie elkaar vragen om een item niet in het huis neer te zetten, je moet je tenslotte beide prettig voelen in jullie huis. Maar wat als jouw partner jouw favoriete item niet mooi vindt? Geef elkaar een free-pass voor items die de één heel belangrijk vindt en de ander afzichtelijk.

3. Maak uitzonderingen voor items met emotionele waarde

Ben als je gaat samenwonen (ook buiten de free-pass om) een beetje sympathiek als het gaat om items met emotionele waarde. Een erfstuk of item met betekenis hoort gewoon in een interieur. Als jullie ieder je bijzondere items meenemen krijg je een interieur dat voor jullie beide persoonlijk en als ‘thuis’ aanvoelt. Daarnaast kan het combineren van verschillende stijlen erg mooi zijn.

4. Sparen voor iets beters

Als je gaat samenwonen is er vaak geen oneindig budget. Misschien hebben jullie een hekel aan het bureau uit het ouderlijk huis van je partner, maar als je voorlopig niets anders kan betalen is het slim om deze toch even te houden. Tot die tijd kun je samen sparen voor een nieuw bureau.

Lukt het echt niet? Schakel hulp in van een interieurontwerper

Lukt het maar niet om van jullie items een gezellig interieur te creëren waarin beide partijen zich fijn voelen? Heb je alles al geprobeerd? Dan is het tijd voor professionele hulp. Interieurontwerpers staan regelmatig voor de uitdaging om twee totaal verschillende smaken te combineren. Geef het uit handen. Zo wordt je huis toch één mooi geheel.

Meer lezen over samenwonen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Domino

Reageer op artikel:
Samenwonen? Met deze tips verloopt dat helemaal vlekkeloos
Sluiten