Merve Ozturk
Merve Ozturk Woonkamer 7 nov 2020

All eyes on you: zó maak je een echte eyecatcher van jouw salontafel

Je salontafel staat vaak centraal in de woonkamer, waardoor ‘ie automatisch opvalt. Wanneer je gasten ontvangt (obviously niet in deze gekke tijd), zit je vaak om je salontafel. Het is dé perfecte plek om prachtige items tentoon te stellen.

Uiteraard zijn er allerlei verschillende soorten salontafels te verkrijgen. Zo zien we al jaren rechthoekige salontafels, maar ook ronde en ovale salontafels komen we steeds vaker tegen. Om ervoor te zorgen dat ze écht lekker opvallen, delen we vandaag vier manieren op je salontafel te stylen.

4 manieren om je salontafel leuk te stylen

1. Opvallende bloemen

Een voor de hand liggende manier om je salontafel te stylen is met bloemen. Je kunt kiezen uit talloze verschillende soorten. Ga langs bij de bloemist om zelf een gigantische veldboeket samen te stellen, of ga juist voor één soort om de boel wat rustiger te houden.

Bloemen zien er niet alleen leuk uit in huis, ook zijn een hoop bloemen goed voor je gezondheid. Lavendel is bijvoorbeeld goed voor slaapproblemen en chrysanten verminderen stress. Helemaal mooi meegenomen dus.

Lees ook: Flower power: van déze prachtige bloemen kan je het langst genieten

2. Een stapel boeken

Een oud Engels gezegde ‘don’t judge a book by its cover‘ mag je even vergeten als het gaat om het stylen van je salontafel. Kies juist boeken met gedurfde kleuren en leuke afbeeldingen om een vleugje kleur toe te voegen aan jouw interieur.

Ook kun je ervoor kiezen om boeken neer te zetten in een bepaald categorie. Ben je bijvoorbeeld helemaal gek op planten (net zoals wij), stapel dan een aantal boeken over kamerplanten. Dit maakt je salontafel ook direct persoonlijk.

3. Vraag om aandacht

Om een echt statement te maken, kan je ervoor kiezen om een opvallend decoratief item op je salontafel te zetten, zoals je hierboven ziet. Dit kan een beeld zijn wat veel voor jou betekent, of een random item dat heel goed bij jouw interieur past. Ga voor items met verschillende hoogtes en vormen zodat ‘t niet saai oogt.

4. Kaarsen

We weten dat kaarsen zorgen voor warmte in huis, maar dat niet alleen. Zelfs als je kaarsen niet aansteekt, en puur en alleen gebruikt ter decoratie, staan ze geweldig op je salontafel. Combineer verschillende bolkaarsen, zet decoratieve kandelaars neer of ga voor de leukste waxinelichthouders. Behoefte aan een subtiel geurtje in huis? Ga dan voor geurkaarsen.

Je kan deze vette kaarsen makkelijk zelf maken: Deze gedraaide kaarsen zijn een hit op Instagram – en zo maak je ze zelf

Andere manieren om je salontafel te laten opvallen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
All eyes on you: zó maak je een echte eyecatcher van jouw salontafel
Sluiten