Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Binnenkijken 16 dec 2018

Dit mooie rustige appartement heeft allerlei grappige decoraties

Dat je graag een mooie witte woonkamer in Scandinavische stijl wilt – lees: veel planten, veel aardse tinten  – betekent natuurlijk niet dat álles heel standaard en hipster moet zijn. De bewoners van een rustig appartement in Zweden hebben er bijvoorbeeld voor gekozen om een stellingkast neer te zetten met grappige decoraties om het huis toch echt van hen te maken.

We zouden zeggen: kijk mee en leer.

Afbeelding van rustig appartement met grappige details 2
Afbeelding van rustig appartement met grappige details 3

Rustig appartement met grappige decoraties

Wat dacht je bijvoorbeeld van een schilderij met een panda in astronautenpak? Valt misschien een beetje uit de toon met het droevige schilderij ernaast, maar eigenlijk is dat juist ook wel leuk. De apenlamp – de Monekey Standing-lamp van Seletti – zien we vaker terug, en is dan ook een makkelijke manier om meer humor aan je apartement toe te voegen.

De rest spreekt natuurlijk een beetje voor zich: we hoeven niet meer te zeggen dat oudroze/beige en grijs heel goed matchen met een donkerblauwe bank en dat we fan zijn van grote planten in de vensterbank, toch? Die houden wel een beetje licht tegen, maar gelukkig is het raam groot genoeg om alsnog de hele kamer van daglicht te voorzien.

Afbeelding van rustig appartement met grappige details 4
Afbeelding van rustig appartement met grappige details 5
Afbeelding van rustig appartement met grappige details 6

Als wanddecoratie is gekozen voor verschillende posters, met een mix tussen werelds, modern en juist grappig. Dat kan prima in een gallery wall! Met de dierenmaskers aan de muur en de decoraties in de stellingkast is bovendien heel mooi een eigen touch toegevoegd aan het Scandinavische interieur. Hoe tof is het om naast je boeken en maskers gewoon een aparte houder voor je koptelefoon te hebben staan?

Afbeelding van rustig appartement met grappige details 7
Afbeelding van rustig appartement met grappige details 8
Afbeelding van rustig appartement met grappige details 9

In de slaapkamer zijn wat minder van zulke details toegevoegd, maar dat is dan ook wel de ultieme zen-plek. Lichtblauwe muren, heerlijk fluffy dekbed, veel licht en natuurlijk lekker veel kussens: hier wil je slapen. Let vooral ook op de minimalistische design-lamp aan het plafond, het eerste wat je ziet als je wakker wordt.

De antiek-achtige deur maakt het sprookjesachtige geheel nog net een beetje beter. Geloof ons, Doornroosje zou jaloers zijn op deze fijne woon- en slaapplek.

Meer mooie Scandinavische interieurs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Entrance Makleri

Reageer op artikel:
Dit mooie rustige appartement heeft allerlei grappige decoraties
Sluiten