Rustiek zomerhuis met een mediterraans tintje en veel vintage

Omringd door bomen in een voorstad van Berlijn staat een rustiek zomerhuis. Het appartement zit in een oud gebouw en heeft een mediterraanse sfeer; iets wat je goed terugziet in het interieur van de woning. Die authentieke ruwe elementen in combinatie met veel vintage en meubels van natuurlijke materialen zorgen voor een bijzondere sfeer!

Het interieur van het huis is verzameld de Poolse interieur- en designstudio Loft Szczecin. Voor deze verzameling reisde de studio af naar Polen, Denemarken en Tsjechië. Sommige meubels zijn wel vijftig tot zestig jaar oud.

Roomed-rustiek-appartement-01
Roomed-rustiek-appartement-02
Roomed-rustiek-appartment-03
Roomed-rustiek-appartement-04

Het appartement heeft een rustieke feel door de architectonische kenmerken, maar ook door de inrichting. Om de ruimtes zo open mogelijk te houden, koos de designstudio bijvoorbeeld voor open keukenkasten en over het algemeen alleen lage meubels. Bevalt deze sfeer je wel? Lees hier hoe je thuis ook een rustiek interieur creëert.

Roomed-rustiek-appartement-05
Roomed-rustiek-appartement-06
Roomed-rustiek-appartement-07
Roomed-rustiek-appartement-08

Hoewel de basis van de woning er nu heel goed en clean uitziet, was dat lange tijd anders. Voordat de designstudio kon beginnen met inrichten, lag het appartement vol rotzooi en moesten de muren en vloeren flink gerenoveerd worden.

Roomed-rustiek-appartement-09
Roomed-rustiek-appartement-10
Roomed-rustiek-appartement-11

Zo’n oud gebouw is natuurlijk heel tof om de karakteristieke elementen, maar het brengt ook nadelen met zich mee, zoals in dit geval de lage plafonds. Gelukkig zijn ook daar oplossingen voor en kun je, als je het slim aanpakt, best een hoog plafond faken! In dit artikel leggen we uit hoe.

Roomed-rustiek-appartement-12
Roomed-rustiek-appartement-13

loft.szczecin.pl

Reageer op artikel:
Rustiek zomerhuis met een mediterraans tintje en veel vintage
Sluiten