Rustiek familiehuis in New York met open droomkeuken

Wie in een grote stad woont, moet meestal genoegen nemen met een compact appartement. Zeker in een stad als New York. Een rijtjeshuis met meerdere verdiepingen is in dat geval al een groot geluk en een tuin erbij is helemaal niet vanzelfsprekend. De eigenaren van dit huis hadden beiden en konden zich dus eigenlijk best gelukkig prijzen, maar ze wilden meer. Het jonge gezin wilde namelijk een plek die past bij het veranderende gezinsleven. Met behulp van architectenbureau Office of Architecture creëerden zij een prachtig rustiek familiehuis.

De begane grond was in de oude situatie al uitgebouwd, maar omdat de bewoners vooral boven ruimte misten, besloten de architecten om ook de bovenverdieping uit te laten bouwen. De voorkant is nu gehuld in verticale planken hout, waardoor het lijkt alsof de achterkant van het huis in zijn geheel naar voren is getrokken.

Wij zijn absoluut fan van dit gave trappenhuis van hout en staal! Het geeft de ruimte een stoere uitstraling en past perfect bij de rest van het interieur. Dit huis is niet extreem klein, maar extra opbergruimte in een stadswoning is altijd fijn. Ideaal dus om de trap ook als inbouwkast te gebruiken!

Het huis heeft een jaloersmakende rustieke leefkeuken in nude tinten. Voor de renovatie zat de keuken nog in een aparte ruimte. Ze haalden de muren weg om zo de keuken te betrekken bij de leefruimte. Het kookeiland is een soort natuurlijke grens tussen de woonkamer en keuken. Wil je zelf een kookeiland maken? Denk eens aan deze vijf alternatieven.

De basis in het huis is wit, waardoor het hout extra goed uitkomt. In dit huis geldt de regel less is more; mooie sfeervolle meubels en weinig poespas. Wil je zelf ook zo’n minimalistisch interieur? We laten je in dit stappenplan zien wat je hiervoor moet doen.

oa-ny.com

Reageer op artikel:
Rustiek familiehuis in New York met open droomkeuken
Sluiten