Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Slaapkamer 25 aug 2020

5 hacks om van je slaapkamer een écht rustgevende ruimte te maken

Je hebt mega je best gedaan op de inrichting van je slaapkamer. Een mooi dekbedovertrek, goede gordijnen en een leuk kleurtje op de muur. Maar toch voelt het niet rustgevend. Herkenbaar? We tackelen een aantal veelvoorkomende fouten en geven 5 hacks voor een rustgevende slaapkamer.

5 tips voor een écht rustgevende slaapkamer

1. Check je matras

We beginnen bij de basis. Als jouw matras niet (meer) goed voor jouw rug is, is de kans dat je lekker zult slapen sowieso erg klein. Met deze checklist kijk je of je toe bent aan een nieuw matras.

> Ook lezen: dít is de manier om je matras schoon te maken

2. Er staan té veel accessoires (en vooruit, er ligt rommel)

Ben je een beetje over the top gegaan met het shoppen van woonaccessoires? Je kunt ook té veel toe willen voegen aan je interieur. Het staat allemaal leuk bij elkaar, maar het is te druk. En al helemaal als je ook je kleding van gisteren op de kledingstoel laat liggen, je sokken ergens op de grond slingeren en je lege waterglas van gisteren nog op je nachtkastje staat.

Hoe goed gestyled je accessoires ook zijn, het kan voorkomen dat jouw hersenen die toffe woonaccessoires registreren als rommel. En als jouw slaapkamer in je hoofd rommelig is, zal je er niet lekker in kunnen slapen. Het is daarom key om genoeg opbergruimte in de slaapkamer te hebben, zodat je alles op de juiste plek op kunt bergen.

3. De kleur op de muur

Heb je de muur van je slaapkamer donkerrood of paars geschilderd, en kan je sinds dien niet meer lekker in slaap komen? Het klinkt misschien sterk, maar de kleur van je muur kan écht invloed op je slaap hebben.

De beste kleur voor op de muur van de slaapkamer is blauw. Je leest er meer over in dit artikel: Slaap als een roosje met deze kleuren op de muur van je slaapkamer.

4. Gebruik kamerplanten voor een rustgevende slaapkamer

Uiteraard kunnen planten niet in dit lijstje ontbreken. Op de Roomed-redactie zijn we gek op kamerplanten, en we zijn er heilig van overtuigd dat planten ook zeker kunnen bijdragen aan een rustgevende slaapkamer. Van planten word je immers rustig en happy.

Zet daarom zeker een paar mooie planten neer in je slaapkamer. Het hoeft niet meteen een urban jungle te worden, een paar planten doen al wonderen voor je gevoel.

5. Een donkere slaapkamer

En dan bedoelen we niet de kleur op de muur. Nee, we hebben het over verduistering. Als jij een paar mooie gordijnen voor je ramen hebt hangen die er práchtig uitzien, maar alsnog veel licht doorlaten, dan heb je daar eigenlijk niet zo veel aan. Het staat leuk, maar je slaapt er niet lekkerder door.

Ga in de slaapkamer daarom altijd voor verduisterende gordijnen. Of rolluiken. Of in elk geval íéts waardoor jij ’s nachts dieper slaapt, en ’s morgens lekkerder kunt blijven liggen als het al licht wordt. Dat noemen we nog eens een rustgevende slaapkamer.

Meer tips om je slaapkamer een upgrade te geven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 hacks om van je slaapkamer een écht rustgevende ruimte te maken
Sluiten