Merve Ozturk
Merve Ozturk Diy 16 okt 2020

5 rustgevende DIY projecten om dit najaar nog mee te beginnen

We zijn tegenwoordig wat vaker in ons huis te vinden, en stiekem vinden we dat helemaal niet erg. Want bekijk het eens positief: we hebben nu meer tijd voor nieuwe hobby’s. Heb je niet echt een specifieke hobby? Dan heb ik een lijst van wel vijf verschillende rustgevende DIY’s om dit najaar nog mee te beginnen. Wie weet zit jouw nieuwe favoriete hobby er wel bij.

Deze rustgevende DIY’s zijn genoeg om helemaal zen te worden tijdens de aankomende koude winterdagen.

5 leuke DIY’s voor dit najaar

1. Macramé

Eeuwen geleden werd er al gebruik gemaakt van deze knooptechniek, en tegenwoordig komt macramé steeds vaker voor. Het is een handwerktechniek waarbij je draden knoopt totdat er een bepaald patroon verschijnt en het staat ook nog eens prachtig in elk interieur.

Je kan er van alles van maken. Denk aan een regenboog hanger, een plantenhanger, sleutelhangers, onderzetters, tafellopers en nog veel meer leuke items. Of maak deze wandhanger van touw, ook heel leuk.

Lees ook: Yes yes, alles wat je wilt weten over het ophangen van hangplanten

2. Borduren

News flash: borduren is hartstikke rustgevend. Je bent bezig met een eigen project én hebt uiteindelijk een zelfgemaakte persoonlijke (wand)decoratie voor in je interieur. Er bestaan ontzettend veel mooie designs die je kunt maken. Zo kan je jouw levensmotto borduren en ophangen op een plek waardoor je telkens weer gemotiveerd wordt, maar ook initialen van iedereen in huis of prachtige bloemen zoals je hierboven ziet.

3. Natuurlijke producten

Natuurlijke kleuren staan bovenaan het lijstje van de kleurtrends voor 2021. Ideaal dus om in de winter aan de slag te gaan met rustgevende DIY’s om jouw interieur klaar te stomen voor het nieuwe jaar. Denk aan houten waxinelichthouders, een plantenstandaard of een zelfgemaakte badplank om uiteindelijk helemaal tot rust te komen.

> 8 bohemian badkamer ideeën waar iedereen het warm van krijgt

4. In de weer met krijtverf

Hou jij (net zoals ik) van een vintage look? Mooi. Een andere rustgevende DIY is namelijk (oude) meubels een nieuwe look geven, en dat doen we met krijtverf (een matte verf op waterbasis). Heb je een meubelstuk waar je niet zo tevreden meer over bent? Stroop dan je mouwen op en ga een middag krijtverven.

> Let’s talk about paint: dit zijn dé do’s en don’ts voor het verven van meubels

5. Papierwerk

Last but not least. Papier is niet alleen om te knutselen met kinderen. Je kan er veel decoratieve stukken van maken. Zo zijn veel mensen gek op gedroogde palmbladeren. Wist je dat je dat ook gemakkelijk maakt van papier? Het zal zonder enige twijfel prachtig staan in je interieur.

Heb je een grote lege muur? Met papier kan je unieke wanddecoraties maken die je nergens anders tegenkomt. Ook de kinderkamer is een ideale ruimte om helemaal los te gaan met kleurrijke wanddecoraties van papier.

Meer leuke DIY’s op Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
5 rustgevende DIY projecten om dit najaar nog mee te beginnen
Sluiten