Hannah Westra
Hannah Westra Architectuur september 24, 2015

Rustgevend huis in de bergen van Korea met jaloersmakend uitzicht

Dit opvallende huis in de bergen van IROJE Architects staat tussen de bomen op een bergtop in Korea. De architect achter het project, Seung H-Sang, kreeg de opdracht om een klein huis te bouwen op een nog ongerept stuk natuur. Het resultaat van die wens is dan ook de perfecte plek geworden om tot rust te komen en te genieten van de bizar mooie groene omgeving!

Van een afstandje lijkt het huis deels ondergronds te liggen doordat de natuur op het dak gewoon doorgroeit. Stiekem zijn we best een beetje jaloers op het waanzinnige uitzicht!

Het grootste deel van de buitenkant van dit huis in de bergen is gemaakt van cortenstaal. Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen, waarvan de bovenste bijna in de lucht lijkt te zweven. Op deze verdieping is een soort kunstmatige heuvel gecreëerd als entree. Via de twee verschillende trappen kom je bij de ingang en op het dakterras.

De binnenkant is super minimalistisch ingericht, omdat de eigenaar het huis vooral gebruikt om in te mediteren. Zelf een meditatieruimte inrichten? Wij geven je tien tips.

iroje.com

Reageer op artikel:
Rustgevend huis in de bergen van Korea met jaloersmakend uitzicht
Sluiten