Maud van Dijck
Maud van Dijck Lifestyle 13 jan 2022

Lifehack: dit wil je doen om meer rust in je huis te creëeren

Toe aan een oase van rust in je huis? Kijk naar wat je nodig hebt in huis en wat jou net die mentale ontspanning biedt. Planten zijn in ieder geval een goede aankoop voor in huis. Ze geven zowel een frisse boost aan jezelf als aan je interieur. Ideaal dus als je een mentale oppepper kan gebruiken als je thuis werkt.

Voor je volop groen in huis haalt zijn er wel wat dingen waarop je wilt letten.

Zo krijg je meer rust in huis met planten

Stel jezelf vragen

Je kent jezelf het beste. Daarom weet je ook of je groene vingers hebt of niet. Of heb je de kans nog niet gekregen om erachter te komen? Begin dan simpel met planten die niet zo veeleisend zijn om te kijken of je ervoor bent weggelegd.

Ben je vaak niet thuis of vergeetachtig? Kies dan voor planten die je maar weinig water hoeft te geven. Zo hebben veel vetplanten minder water nodig in verhouding tot veel andere. Daarnaast bieden vetplantjes zoals cactussen niet alleen rust maar ook een leuke retro sfeer aan je huis.

Geen groene vingers? Deze cactus accessoires hebben geen water nodig

Check de omstandigheden in huis

Staat jouw appartementje volop in de zon? Pas dan op met planten waarvan de bladeren snel schroeien als je grote ramen hebt. Kijk ook naar de plek waar je je plant neer wilt zetten. Is het vlakbij een raam dat vaak openstaat? Dan wil je een plant die goed tegen de tocht kan.

Voelt de lucht vaak droog in huis? Dan wil je overwegen om te investeren in een luchtbevochtiger. Veel planten zijn namelijk niet een fan van droge lucht, en wij mensen ook niet! Een droge lucht kan ervoor zorgen dat jij met hoofdpijn in huis rondloopt.

Je viervoeters mag je ook niet vergeten. Mocht je er een paar in huis hebben dan wil je wel dat je planten diervriendelijk zijn.

Kies planten die bij je passen

Net als mensen hebben planten ook hun eigen persoonlijkheden. Zoek een plant uit die bij jouw persoonlijkheid aansluit. Dan weet je zeker dat jij gelukkig bent met je nieuwe groene vriend.

Heb je een familie? Betrek ze erbij!

Naast het feit dat planten voor rust in huis zorgen zijn ze ook een toffe manier om je met je huisgenoten of familie te verbinden. Deel je plantenhobby met je huisbewoners (of met vrienden als je alleen woont). Wil je je favoriete Monstera toch echt voor jezelf houden? Geef je partner of huisgenoot dan een eigen plant cadeau.

5 planten die volgens de wetenschap je stress verlagen en je kalmeren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Lifehack: dit wil je doen om meer rust in je huis te creëeren
Sluiten