Jaime Andreas
Jaime Andreas Compact Wonen 27 mei 2020

Creatieve manieren om ruimtes te scheiden in een open leefomgeving

In een studio of een klein huis moet je roeien met de riemen die je hebt. Dat betekent vaak dat één ruimte meerdere functies heeft. Dat heeft zijn charme, maar toch is het fijn om binnen die open leefomgeving aparte ruimtes te creëren zodat je jezelf lekker terug kan trekken als dat even nodig is. Ruimtes scheiden kan op een paar simpele creatieve manieren.

Je kunt al snel een opgesloten gevoel krijgen als iedere plek in je huis als dezelfde ruimte aanvoelt. Daarom kan het scheiden van ruimtes zo belangrijk zijn. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor studio’s of appartementen.

Heb je een grote lange woonkamer met tegelijkertijd een open keuken en een eetkamer? Dan wil je die ruimtes ook een beetje apart houden.

Creatief ruimtes scheiden

1. Losse scheidingswand

Dit is misschien wel de makkelijkste oplossing van allemaal. Koop een losse scheidingswand voor ruimtes scheiden. Niet alleen is dit erg handig; zo’n scheidingswand kan ook als toffe decoratie in jouw interieur dienen. In een studio kan je zo je bed van je woongedeelte scheiden.

2. Kasten

Je kunt ook een scheidingswand creëren met behulp van kasten. Denk hierbij aan een leuke kleurrijke boekenkast of een kast met meerdere open vakken die je kunt vullen met leuke planten en andere accessoires.

3. Verschillende stijlen

Ook leuk is om de verschillende secties binnen een ruimte een andere stijl inrichting te geven. Maak binnen je studio je bed een warme gezellige hoek met knusse dekentjes en warme kleuren. Geef in contrast je woonkamer een moderne frisse touch. Om toch harmonie te houden tussen de verschillende secties gebruik je dezelfde kleur aan de muur of dezelfde vloer.

4. Hoogteverschillen

Heb jij een huis met de woonkamer en eetkamer in dezelfde ruimte? Geef het een andere feel door hoogteverschil te creëeren. Alles in een woonkamer is vaak vrij laag en horizontaal. Kies voor een hoge eettafel en hoge stoelen om de ruimtes te scheiden en een interessante dynamiek toe te voegen aan de ruimte.

5. Klamboe

Staat jouw bed in dezelfde ruimte waarin je kookt, eet en je vrije tijd spendeert? Maak een aparte ruimte van je bed met behulp van een klamboe. Het staat schattig en luxe. Daarnaast is het ook nog eens nuttig om te hebben tegen vervelende muggen.

Meer tips voor het inrichten van je huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Creatieve manieren om ruimtes te scheiden in een open leefomgeving
Sluiten