Benieuwd hoe je je interieur een ruimtelijke indeling kunt geven?

Dan ben je bij het juiste adres. Dit huis in Berlijn is namelijk het perfecte voorbeeld van hoe je een ruimte nóg groter kunt laten lijken dan dat hij al is. ‘Ruimtelijke indeling’ noemen we dat; voor velen een nogal vage term.

Maar dit huis brengt een hoop verduidelijking. Daarnaast is het interieur ook nog gewoon heel fijn om inspiratie uit te halen. Kijk je mee?

ruimtelijke indeling

Ten eerste: minimalisme. Hoe minder poespas, hoe beter. Door af en toe lege plekken over te laten creëer je een bepaalde rust. Die zorgt dan op zijn beurt weer voor een ruimtelijk effect in de gehele ruimte. Omdat je bepaalde focuspunten kiest en de rest minder aandacht krijgt, benadruk je de plekken die de aandacht ook echt verdienen.

Ook zogenaamde ‘luchtige’ meubels zorgen voor een extra ruimtelijk effect in je interieur. Dit betekent bijvoorbeeld dat je beter kunt gaan voor meubels op hoge poten.

Ga qua kleur voor lichte tinten en gebruik zo veel mogelijk ton sur ton combinaties. Door niet te veel verschillende dieptes te krijgen, lijkt de ruimte al snel één groot geheel in plaats van dat hij opgebouwd is uit meerdere kleine delen.

There’s more…
Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Fantastic Frank

Reageer op artikel:
Benieuwd hoe je je interieur een ruimtelijke indeling kunt geven?
Sluiten