Yes voor extra ruimte in de slaapkamer door een zwevend nachtkastje

Slaap jij ook in een kleine slaapkamer? Dan kan jij alle hacks om die slaapkamer iets groter te laten lijken vast wel gebruiken. Wij hebben een goede truc gevonden in het onderstaande Zweedse interieur, namelijk een zwevend nachtkastje naast het bed.

Door een nachtkastje zonder poten te kiezen lijkt de ruimte naast het bed namelijk een stuk ruimtelijker dan wanneer jouw nachtkastje op de grond staat. Kijk maar naar de onderstaande foto’s.

grotere slaapkamer door een zwevend nachtkastje
grotere slaapkamer door een zwevend nachtkastje

Een zwevend nachtkastje naast het bed

Doordat er onder het nachtkastje nog ruimte is, zie je meer van de vloer. Je kunt jouw hersenen hiermee voor de gek houden. Hoe meer vloer je ziet, hoe groter de ruimte overkomt. Zelfs al hangt er een nachtkastje aan de muur, zoals naast dit grote bed.

Door het nachtkastje ook nog eens in dezelfde kleur als de muur te verven, lijkt het kastje helemaal in de muur op te gaan. Dat is een slimme truc om je slaapkamer nóg groter te laten lijken.

inloopkast met gordijn

Nog zo’n slim idee: in deze hele slaapkamer is geen grote, lompe kledingkast te bekennen. Er is namelijk gekozen voor een mooi kledingrek waar alle kledingstukken én zelfs wat accessoires kunnen hangen.

En heb je even geen zin om naar jouw kleding te kijken? Dan kan het gordijntje gewoon dicht.

rustige woonkamer

In de woonkamer is ook een slimme truc gebruikt om de ruimte groter te laten lijken. We hebben het over de salontafel, die luchtig overkomt door de constructie. Hierdoor lijkt de tafel als het ware te zweven.

rustige woonkamer

En een tv-kastje? Nope, die heb je helemaal niet nodig. Zo’n rieten bankje onder de tv staan minstens net zo leuk, als je het ons vraagt.

Nog meer mooie interieurs bekijken?

historiskahem

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Yes voor extra ruimte in de slaapkamer door een zwevend nachtkastje
Sluiten