Merve Ozturk
Merve Ozturk Slaapkamer 11 dec 2020

Geen monsters maar spullen: zo benut je de ruimte onder het bed het beste

De makkelijkste manier om van rommel af te komen is door alles onder je bed te schuiven, toch? Het is een manier ja, maar achteraf dien je het alsnog op te ruimen. En ik kan je zeggen dat ‘t geen fijn klusje is als de ruimte onder je bed overvol is geraakt met allerlei verschillende soorten spullen.

De ruimte onder je bed kun je veel effici├źnter gebruiken, en daar delen we vandaag de ultieme tips voor.

Z├│ benut je de ruimte onder je bed

Als je genoeg ruimte hebt in huis (of een garage) is het veel handiger om je spullen ergens anders te bewaren. Spullen die onder je bed liggen verstoren namelijk de energie in je slaapkamer – waar je juist volkomen moet rusten.

Daarnaast is het belangrijk dat jouw slaapkamer stofvrij is. Zodra er opbergdozen en manden onder jouw bed staan, is het moeilijker schoon te maken waardoor stofdeeltjes langer blijven hangen. Dit heeft invloed op de lucht die jij inademt.

Heb je nou ├ęcht geen andere plek en heb je meer ruimte nodig? Dan kun je voor bepaalde spullen wel de ruimte onder je bed gebruiken.

Deze items kun je het beste onder je bed bewaren

Om toch goed schoon te kunnen maken, kun je het beste lichte producten onder het bed bewaren. Denk aan beddengoed en handdoeken (in plaats van dikke mappen met belangrijke documenten).

Je kunt er ook voor kiezen om seizoensgebonden kleding onder het bed te bewaren, deze spullen heb je een lange tijd niet nodig waardoor je ze niet telkens weer onder het bed vandaan moet halen.

Lees ook: Yes please: 4 handige tips om het opbergen van kleding makkelijker te maken

Bewaar deze spullen in canvas opbergmanden in plaats van standaard plastic opbergbakken die je hoogstwaarschijnlijk wel eerder hebt gezien (en gebruikt). Hier zie je namelijk niet wat voor rommel, uh, spullen erin zit.

Tip: de SKUBB opbergtassen van de IKEA (die je hierboven ziet) werken ook uitstekend.

Een ander idee is om gelezen boeken (die niet in je boekenkast passen) en je handbagage koffer onder het bed te bewaren. Je koffer(s) kun je wederom weer vullen met boeken waardoor het makkelijker is om te verplaatsen tijdens het schoonmaken.

Ben je nou gek op (grote) kunstwerken en vervang je ze regelmatig in huis? Dan is de ruimte onder het bed ideaal om je kunstwerken te bewaren. Dit is namelijk een plek waar er niet direct iets op kan vallen en daarnaast biedt het vaak ook een grote ruimte.

Tip: zorg er wel voor dat je jouw kunstwerk(en) goed inpakt om ze tegen stof te beschermen.

> 4 websites waar je betaalbare kunst vindt (laten we zeggen onder de ÔéČ50,-)

Meer handige tips om spullen op een praktische manier te bewaren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Geen monsters maar spullen: zo benut je de ruimte onder het bed het beste
Sluiten