Renée Leeuw
Renée Leeuw Badkamer 4 augustus 2015

Ruimte besparen in de badkamer met een ligbad

Wil je ruimte besparen in de badkamer? Dan zouden de meeste architecten en ontwerpers je waarschijnlijk afraden om een ligbad te installeren. Maar als je echt dol bent op badderen dan is dat simpelweg geen optie. Gelukkig zijn de geniale ideeën nog lang niet op. We kwamen namelijk de briljante badkamer van Katharina Reckendorfer, waar een ligbad en aparte douchecabine staat. En als Katharina zou willen, zou ze ook nog ruimte hebben om haar schone was tijdelijk in de badkamer te hangen.

Hoe? Katharina vond een oude badkuip uit de jaren ’50 in de kelder. De vorige eigenaar had de badkuip zo gemaakt dat het in een kast met geiser past. Op die manier kan het bad zo uitgeklapt worden en ook zo weer ingeklapt als je meer ruimte nodig hebt in de badkamer. Ideaal toch?

Katharina heeft grafisch design en fotografie gestuurd, waardoor ze een oog heeft voor patronen en kleuren. Design is voor haar belangrijk. Ze houdt zowel van lichte Scandinavische designs, maar is ook gek op rommelmarkten en bezoekt die al te graag om wat vintage items te scoren.

Ze verfde een muur groen en liet de rest van de badkamer licht. De combinatie van een retro item in de badkamer met de tegelvloer en het lichte interieur is wat ons betreft onwijs geslaagd!

Is jouw badkamer erg klein en wil je zoveel mogelijk ruimte besparen? Misschien heb je dan iets aan de volgende artikelen:

www.dwell.com

Reageer op artikel:
Ruimte besparen in de badkamer met een ligbad
Sluiten