Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 9 mrt 2020

7 slimme manieren om de ruimte tussen je bank en de muur in te richten

Bij het inrichten van de woonkamer is het een slimme zet om de bank een stukje van de muur af te zetten. Dit kan een positief effect hebben op je zithoek en het maakt de woonkamer een stuk levendiger én gezelliger. Leuk, zo’n floating livingroom, maar wat doe je dan met die lege ruimte achter de bank?

Je kunt deze ruimte natuurlijk leeg houden, maar je kunt er ook een functie aan geven waardoor de hele ruimte beter benut wordt.

Om je een beetje op weg te helpen hebben we zeven tips en ideeën op een rijtje gezet waarmee je deze awkward gap op kunt vullen.

1. Maak een home office van de ruimte achter de bank

Heb je iets meer ruimte achter de bank dan een smal randje? Dan is die plek misschien ideaal voor een home office. Zo is je work space onderdeel van de woonkamer, maar ziet het er niet rommelig uit omdat de achterkant van de bank werkt als een natuurlijke grens.

In dit artikel vind je zes tips voor een happy home office waar je niet allen gelukkig van wordt, maar ook nog eens ergonomisch verantwoord in werkt.

2. Plaats een open kast tegen de muur

Heb je een grote boekencollectie maar eigenlijk geen muur over om deze collectie uit te stallen? Schuif de bank een stukje van de muur af en zet een grote open (boeken)kast tegen de muur aan. Ga de hoogte in om ruimte te besparen en zet storage of boeken die je weinig leest meteen achter de bank. Maak de kast levendiger door de boeken op sommige plekken af te wisselen met andere decoratie.

Good to know: zo style je een open kast of stellingkast als een professional

3. Spiegeltje, spiegeltje tegen de muur

Een spiegel is niet alleen heel handig voor jezelf, maar kan ook heel handig zijn in je interieur. Wist je bijvoorbeeld al dat een ruimte met spiegel groter lijkt? Een grote staande spiegel past prima in de smalle ruimte tussen je muur en bank en geeft de kamer een ruimtelijk gevoel.

> Nog niet overtuigd? 4 redenen om een grote spiegel tot aan de vloer te kopen

4. Gebruik een smal tafeltje

Mag je niets aan de muur hangen of heb je geen muur direct achter de bank? Zet een smal tafeltje neer dat net zo breed is als de bank. Leuk voor decoratie, maar ook handig als je lekker op de bank hangt en je koffiekopje even ergens kwijt wilt.

5. Maak een plankenkast aan de muur vast

Wil je een aantal planken boven elkaar hangen? Neem het stukje achter de bank dan ook mee. Op die manier heb je meer ruimte om spullen neer te zetten en voelt het tegelijkertijd meer ‘af’ omdat de plankenkast over de hele muur doorloopt.

6. Kies een wandkastje met opbergmogelijkheden

Heb je extra ruimte nodig om spullen uit het zicht op te bergen? Een wandkastje achter de zithoek kan ideaal zijn. Het is minder massaal dan een losse kast en als je voor een laag kastje kiest, kun je de bovenkant ook decoreren met bijvoorbeeld lijsten. De lijsten op de wandkast worden op deze manier onderdeel van de statement wall.

7. Keep it simple: hang een losse plank op

Dit is misschien wel de meest simpele manier om de awkward gap tussen de muur en bank toch een leuke en handige invulling te geven. Hang een simpele wandplank tegen de muur aan, ter hoogte van de bovenkant van je bank. Decoreer de plank met spullen die qua stijl bij elkaar passen.

Als de plank op de juiste hoogte hangt, geeft het een extra leuk effect omdat het lijkt alsof de decoratie achter de bank vandaan komt. Ook handig om je favoriete (koffietabel) boeken neer te leggen, zodat je er optimaal van kunt genieten tijdens een sessie bankhangen.

Meer styling tips voor jouw interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 slimme manieren om de ruimte tussen je bank en de muur in te richten
Sluiten