Ruim appartement vol Scandinavisch design

Dit is weer zo’n binnenkijker waarbij je maar niet uitgekeken raakt. Het appartement staat in de Zweedse stad Göteborg en het staat dan ook vol Scandinavisch design. Voor zo’n grote stad als Göteborg – waar de meeste woningen niet groter dan zestig vierkante meter zijn – is dit appartement vrij ruim. Het heeft maar liefst vijf kamers en een woonoppervlak van zo’n 145 vierkante meter. Even ter vergelijking: dit appartement in Göteborg is een stuk compacter.

Omdat de opzet van het appartement zo ruim is, hebben de bewoners zelfs een aparte kamer ingericht als atelier. Verder is er naast de master bedroom nog een extra slaapkamer én kinderkamer.

Als bureau hebben de bewoners een blad op schragen gezet. Naast dat dit meteen een artistieke look aan de werkkamer geeft, is dit ook nog eens low-budget!

In de woonkamer staat een mix van modern Scandinavisch design en antiek. Het interieur is hier geheel in zachte nude tinten, wat zorgt voor rust in de ruimte.

Naast het bed hangt een van onze favoriete nachtkastjes, op de vloer ligt een fantastisch Beni Ouarain kleed en op de stapel boeken staat een plant in een paperbag (die je tevens kunt wassen!).

Een tegelvloer is natuurlijk erg handig in de keuken, maar kan soms ook best kil zijn. Hier is gekozen voor een vloerkleed onder de eettafel waardoor de ruimte meteen een stuk sfeervoller is én het kleedt de kamer aan.

Inspiratieboost: ronde eettafels

Wauw, normaal gesproken zouden we in een kleine kamer niet zo gauw de muren donker verven, maar hier is het effect wel heel gaaf. Wederom wordt Scandinavisch design gemixt met een antiek meubelstuk, dat echt een statement maakt in deze ruimte.

Slim: door zowel in de keuken als in de badkamer te kiezen voor Friese witjes aan de wand wordt continuïteit gecreëerd door het gehele appartement.

Tip: leg een tapijt op de vloer van de kinderkamer. Zo heeft je kind altijd een zacht kleed onder de voetjes!

entrancemakleri.se