Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 1 aug 2018

Combineer een lichtroze woonkamer met een donkerblauwe slaapkamer voor een kleurrijk appartement

Ga je samenwonen met je vriend, en worden jullie het maar niet eens over de kleur van het appartement? Wellicht combineren jullie favoriete kleuren juist wel fantastisch, zoals in dit appartement met roze woonkamer het geval is. Lichtroze en donkerblauw zijn nou eenmaal een match made in heaven.

roze woonkamer
roze woonkamer
roze woonkamer

Een roze woonkamer, yes! Wij zijn een groot fan van deze kleur in de woonkamer. Het lichtroze wordt goed gecombineerd met zwart- en wittinten, waardoor het geheel niet te druk wordt. Dat is ook wel nodig, want je wilt geen kermis-effect krijgen.

roze woonkamer
poeder roze woonkamer

De enige kleur die wél terug komt, is groen. Planten doen het altijd goed, op welke kleur achtergrond dan ook. Maar stiekem is green on pink onze favoriete combinatie. En let ook even op de bijzondere manier om schilderijen tentoon te stellen: niet aan de muur, maar achter elkaar op de grond. Gewoon tegen de muur aan gezet. Dat noemen we nog eens kunst!

blauwe slaapkamer
blauwe slaapkamer
blauwe slaapkamer

De basis van de slaapkamer is heel licht. Grote, open ramen waar veel lichtinval doorheen komt. Het is dan ook niet raar dat er zware, verduisterende gordijnen zijn gekozen om de kamer ‘s nachts een beetje donker te krijgen.

blauwe slaapkamer
blauwe slaapkamer

De prachtige donkerblauwe muur heeft niet zo veel opsmuk nodig. Gelukkig begrijpen de eigenaren van het appartement dit, wat ze laten zien door slechts één schilderij op te hangen.

De donkere kleur van de muur springt er echt uit doordat er gekozen is voor een witte aankleding. Een witte lamp, een wit dekbedovertrek en een wit nachtlampje: alles steekt lekker af tegenover de donkere muur. Mooi!

blauwe keuken
blauwe keuken
blauwe keuken
blauwe keuken

De ultieme gids naar een prachtige slaapkamer: De beste tips en ideeën bij het inrichten van je slaapkamer

De kleur blauw is doorgetrokken naar de keuken van het appartement, al dan in een lichtere kleur. Het lijkt bijna wel alsof het donkerblauwe gemixt is met het lichtroze van de woonkamer. Opvallend is de grote houten stellingkast die gebruikt wordt als opbergruimte. Doordat de kast open is, lijkt de ruimte ook meer open. De bijzondere light bulb werkt ook zeker mee aan dit open effect.

Nog meer huizen met een roze likje verf op de muur:

Bron: 55kvadrat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Combineer een lichtroze woonkamer met een donkerblauwe slaapkamer voor een kleurrijk appartement
Sluiten