Inspiratieboost: het bewijs dat een roze slaapkamer niet alleen voor prinsessen is

Inspiratieboost: het bewijs dat een roze slaapkamer niet alleen voor prinsessen is

Ik wilde als klein meisje vroeger maar één ding: prinses worden. Omdat dat vrij onhaalbaar was, greep ik iedere andere mogelijkheid aan om mijn eigen prinsessenwereldje na te bootsen. Dat begon met een verzameling barbies en een verkleedkist vol glitterende jurken, maar eindigde met een compleet roze zolderkamertje. Op die manier werd een de slaapkamer natuurlijk vooral kinderlijk (en heel kitscherig), maar in dit artikel willen we je een andere kant van de welbekende ‘roze slaapkamer’ laten zien.

In deze slaapkamers is het prinsessengehalte tot een minimum beperkt gebleven, ondanks de roze elementen. Het interieur van de kamers spelen op een subtiele manier met de lieflijke kleur, waardoor hij soms zelfs een stoer karakter krijgt. Kijk je mee?

Etsy

Een roze muur kan, maar is natuurlijk een wat meer permanente aanpassing dan bijvoorbeeld roze accessoires. Een groot roze dekbed doet ook al wonderen!

Dyer Grimes architects
Jonas Ingerstedt

Combineer roze met donkergrijs of zwart voor een wat stoerdere look. Dit kan door een stuk donkere muur, maar ook door bijvoorbeeld een stoer grijs linnen plaid over je bed heen te leggen.

H&M
Entrance Makleri

MEER LEZEN

Liefhebber van roze maar wil je het wel subtiel aanpakken? Bekijk dan dit moodboard, waarin we je uitleggen wat de term ‘minimalistisch roze’ bedoelen.