Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Slaapkamer 19 mrt 2022

9 roze slaapkamers waardoor je nú een pot roze verf wilt kopen

Als je bij een roze slaapkamer meteen aan een prinsessenkamer in een Barbie-huis denkt, dan heb je het mis. Een “volwassen” roze slaapkamer is wat ons betreft here to stay, want het is stijlvol, speels én een roze muur in huis is hartstikke hip.

Met dit artikel hopen dat je voor eens en voor altijd de knoop doorhakt, en over een paar dagen die ene perfecte roze kleur in je online winkelmandje hebt gedaan.

Allereerst: de kleur roze kiezen

Roze is roze, zou je denken. Nou, mooi niet. Er zijn zo veel verschillende kleuren, tinten en ondertonen die roze een andere kleur kunnen maken. Ga je meer voor terracotta, oudroze of neon roze?

Om je te helpen zagen we een Pinterest afbeelding die je een stukje op weg kan helpen. Maar remember, dit is nog lang niet alles. Er zijn nog veel meer verschillende tinten roze, dus als je niet precies weet voor welke kleur je moet gaan, ga dan zeker even naar een verfspeciaalzaak om je te laten adviseren.

Als je de kleur gekocht hebt, is het tijd voor actie. Tijd om die ene saaie muur een roze make-over te geven zonder dat het een prinsessenkamer wordt.

Voor als je nog niet all out durft te gaan

Sommige mensen (zoals Michelle van interieurvanmies) krijgen de kriebels van een half geverfde muur, maar wij vinden het wel helemaal leuk. Als je nog niet voor een hele roze muur durft te gaan, is zo’n halve muur een veilig opstapje.

> 8 x het bewijs dat een roze muur in huis fantastisch is

Terracotta roze

Als je voor een warme tint roze wilt gaan, dan kunnen we terracotta roze aanraden. Dat is net iets minder heftig dan perracotta, omdat het die neon-tonen niet bevat. Terracotta roze kan met daglicht heel roze lijkten, en wordt zodra het donkerder wordt een stuk meer oranjerood.

De kleur past goed in een bohemian interieur, en matcht daardoor ook goed met gedroogde pluimen, gedroogde berenklauw en eigenlijk alle soorten droogbloemen. Ook een fijne match met rotan, kamerplanten, licht hout en bamboe.

Ton-sur-ton met een roze slaapkamer

Het principe ton-sur-ton ken je misschien wel: meerdere tinten van dezelfde kleur met elkaar combineren, het liefst met verschillende texturen. In de bovenstaande slaapkamer zie je heel goed hoe het roze gecombineerd wordt met… roze. En we vinden de looks die hier uit voortkomen fantastisch.

Repeat after me: roze combineren met roze kan prima. Je moet wel even opletten dat het geen Barbiehuis wordt, maar als je die balans in de gaten houdt moet het helemaal goed komen.

Roze en een contrasterende kleur

Op de Roomed-redactie houden we van contrast. Je bereikt het meeste contrast door twee kleuren aan de overkant van de kleurencirkel te kiezen. Dit noemen we complementaire kleuren. De kleur roze is niet specifiek in de kleurencirkel terug te vinden, maar we zouden deze kleur ongeveer tussen rood en paars in kunnen delen. Recht daar tegenover staat groen (roze en groene kamerplanten gaan perfect samen).

Een andere manier om contrast te krijgen, is om te kijken naar triadische kleuren. Deze kleuren komen uit de hoeken van de gelijkzijdige driehoek, dus daar vinden we blauw en geel/oranje. Al deze kleuren zijn dan ook goed met een roze muur te combineren.

Met roze accessoires

Nog niet klaar om met een verfkwast de hele muur roze te verven? Kijk dan eerst even of je wel van de kleur in huis houdt. Met roze accessoires in de slaapkamer kom je al een heel eind. Denk aan een vloerkleed, dekbedovertrek en gordijnen. Bevalt het na een half jaar nog steeds, dan pak je dan de verfkwast er gewoon bij.

Roze behang

Wil je je slaapkamer echt naar een hoger niveau tillen? Ga voor roze behang met een botanische print. Behang met een printje zien we steeds vaker en het is hartstikke hip. En als je gek bent op roze, dan voeg je dat vleugje roze daar gewoon aan toe.

Meer roze in huis? Kijk eens naar deze voorbeelden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
9 roze slaapkamers waardoor je nú een pot roze verf wilt kopen
Sluiten