Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 4 aug 2019

Wauw: zó veel sfeer krijg je met een roze slaapkamer

Bij een roze slaapkamer denken we al snel aan prinsessenkamer (je weet wel, waar jij van droomde toen je zo’n 5 jaar oud was), maar deze oudroze slaapkamer bewijst dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Sterker nog, na het zien van dit appartement willen wij ook een roze slaapkamer.

Sterker nog, in deze roze slaapkamer zit ontzettend veel sfeer. Dat komt onder andere door de leuke, minimalistische inrichting en de accessoires. Kijk maar mee naar de onderstaande foto’s:

roze slaapkamer met sfeer

Het beste combineer je oudroze met een licht, luchtig kleurenpatroon. Dat behoudt de zachtheid van de kleur. Dat moeten de bewoners van dit appartement geweten hebben, want dat is precies wat ze in deze kamer gedaan hebben.

Ook mooi: door de oudroze muren lijkt de mooie houten vloer ook een roze ondertoon te krijgen. Wat ook meehelpt voor de sfeer is de witgeschilderde plint aan de uiteindes van de vloer.

roze slaapkamer met sfeer

Een roze slaapkamer met minimalistische kunst

Dat kunst aan de muur niet altijd heel spannend hoeft te zijn, zien we ook terug in deze kamer. Een schilderij van een halve cirkel en een stilleven van een mooie bos bloemen is precies wat deze kamer nodig heeft – niet te veel, niet te weinig.

And remember: als je een volledig donker schilderij té donker vindt, dan hang je het schilderij in een lijst met witte passe-partout.

roze slaapkamer met sfeer
roze slaapkamer met sfeer

Het raam in deze slaapkamer is niet typerend groot. Daarom hebben de eigenaars een leuke oplossing gevonden: het kozijn van het raam is ‘doorgetrokken’ naar beneden door een wit vlak onder het raam te schilderen.

Hierdoor lijkt het raam optisch groter. Eigenlijk neem je je ogen ermee in de maling, maar soms moet je faken wat je niet hebt, toch?

En bonuspunten: de witte radiator valt minder op voor een witte muur, dan voor de roze muur.

Ben je nu ook overtuigd van roze in huis? Nog meer inspiratie:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

kvarteretmakleri

Reageer op artikel:
Wauw: zó veel sfeer krijg je met een roze slaapkamer
Sluiten