Haal een leuk kleurtje in huis met roze of okergele gordijnen

In veel huizen vallen de gordijnen je niet zo snel op. Mensen kiezen namelijk al snel voor witte of grijze gordijnen. Maar deze woonaccessoires zijn eigenlijk ideaal om een kleine knal aan kleur in je huis toe te voegen. Denk aan een mooi zachtroze of een vrolijk okergeel.

Ben je nog niet overtuigd? Dan zie je in de interieurs hieronder hoe tof roze of okergele gordijnen zijn. Wij zijn in ieder geval helemaal om!

6 interieurs met roze of okergele gordijnen

1. Roze gordijnen en grijze muren

Roze en grijs is een prachtige kleurencombinatie. Het interieur hierboven laat dat ook zien. Vooral bij een donkere tint van grijs geeft een lichtroze tint een mooi contrast. Roze geeft een zachtheid aan een donker interieur.

Wil je naast een zachte ook een luchtige uitstraling? Kies dan voor dunne of zelfs een semi-transparante stof voor je gordijnen. Of combineer roze gordijnen met witte. Met wit heb je altijd een goede match als je voor dubbele gordijnen kiest.

Mixen en matchen: zo kies je twee kleuren gordijnen voor jouw raam

2. Grijs en geel

Nu we ons toch al in het grijze gebied vinden: geel past ook prima bij grijs. Daarbij is okergeel een tint die dichter tegen goud aanzit waardoor het ook een elegante uitstraling heeft. Daardoor matchen de zilveren en gelen gordijnen heel tof in deze slaapkamer. Het laat ook zien dat je wel degelijk goud en zilver kan matchen in je interieur zolang je het maar goed aanpakt.

Goud en zilver combineren in je interieur, kan dat? 4 handige tips

3. Roze gordijnen in een wit interieur

Wil je een heel licht en luchtig interieur? Combineer dan lichte tinten van roze met wit en creëer zo een huis dat je doet denken aan suikerspin. Luchtig en lekker roze!

4. Een toffe afscheiding

Ook hier straalt dit okergele gordijn een gouden glans uit. Het komt deels door de zwarte accenten in dit interieur die de diepe tint geel benadrukken. Goud en zwart is niet voor niets een prachtige combinatie. En met een donkere tint okergeel breng je ook diepte in een luchtig wit interieur.

5. Roze in de babykamer

Een babykamer met roze is echt niet uitsluitend voor meisjes! Roze is een prachtige kleur om zachtheid aan iedere babykamer te geven. Stel je niet meteen een knalroze kamer voor (wat wel heel leuk kan zijn). Kies voor een roze vloerkleed of poef om de zachtheid van het item nog meer te accentueren.

7 ideeën voor een genderneutrale babykamer die bij je kindje past

6. Een babykamer met gele gordijnen

Of ga voor een genderneutraal geel. Deze kleur is tijdloos voor in de babykamer en ook een leuke vrolijke kleur om je interieur mee op te peppen. Okergele gordijnen zijn trouwens ook tof als je voor een heelal thema kiest in de kinderkamer om mooi te matchen met de sterren buiten.

Met deze kleuren combineer je okergeel het beste in jouw interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Haal een leuk kleurtje in huis met roze of okergele gordijnen
Sluiten