Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 20 jul 2020

Cute – deze kinderkamer heeft precies de juiste roze details

Roze kinderkamers, we zijn er gek op. Deze roze kinderkamer is hét bewijs dat roze details er niet meteen voor zorgen dat het meteen een overwhelming prinsessenkamer wordt, maar dat het ook nog gewoon heel stijlvol kan zijn.

We zouden bijna zelf jaloers worden op deze kamer. Tijd om notities op te gaan schrijven.

roze kinderkamer
Bron: Bolaget

Roze kinderkamer (zonder een muur te verven)

Als je bij een roze kinderkamer meteen denkt aan potten neon-roze verf, dan heb je het mis. Met oudroze accessoires kan je ook een hele fijne sfeer neerzetten, zoals je in de bovenstaande foto kunt zien. Er zijn niet overdadig veel accessoires aan de kamer toegevoegd, maar het heeft wel een warme uitstraling.

Als je wil aan de gang wilt met verf, kan je er ook altijd nog voor kiezen om een halve muur te verven. In deze kinderkamer staat dat bijvoorbeeld fantastisch. Overtuigd? Lees dan deze guide voor het verven van een rechte lijn ook even door, zodat je zeker weet dat het er strak uit komt te zien.

Verduisterende gordijnen

Het is belangrijk om in de kinderkamer goede verduisterende gordijnen te hebben. In het donker slapen kinderen nou eenmaal een stuk vaster dan wanneer er nog licht door de ramen piept. En met van die prachtige grote ramen zoals in deze kamer, is het helemaal belangrijk om de kamer goed donker te kunnen maken. Ga daarom voor gordijnen van een goede kwaliteit.

Meer informatie? Roomed adviseert: de kinderkamer verduisteren, hoe doe je dat?

roze kinderkamer
Bron: Bolaget

En oh, wat zijn we verliefd op de geweldige constructie van het houten bed. Dit is toch de droom van elk kind? Het geeft deze kinderkamer een speelse look. Pro tip: gooi er op z’n tijd eens een doek overheen, dan heb je een tent. Ideaal om spannende sprookjes in voor te lezen.

Meer kinderkamers om inspiratie uit te halen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cute – deze kinderkamer heeft precies de juiste roze details
Sluiten