Dit huis bewijst dat licht roze én metaal een perfecte combinatie is

Dit huis bewijst dat licht roze én metaal een perfecte combinatie is

Een opvallend meubelstuk kan enorm veel karakter geven aan je woonkamer. Maar hoever durf je met een gewaagd meubelstuk te gaan? Deze prachtige fluweel roze sofa staat in het middelpunt van de woonkamer van dit huis. Wat blijkt? Als je dat combineert met verschillende metalen, heeft het een schattig en industrieel effect in één.

Wij hebben het bewijs. Kijk maar naar dit huis in Florida.

ApartmentTherapy
ApartmentTherapy

Pastel roze fluwelen sofa

Een combinatie van de zachtroze fluwelen bank – die op zichzelf al opvalt – en de verschillende metalen in de woonkamer, geven een heel bijzonder effect. Van de stalen frames van het kastje tegen de muur tot de rosé gouden fotolijstjes en de gouden randjes van het glazen bijzettafeltje. Door het glas in de meubelstukken neemt het zware materiaal optisch niet veel ruimte in beslag.

ApartmentTherapy

Roze meubels

Om de pastelkleuren in het interieur nog meer te benadrukken, koos de eigenaresse van dit huurhuis ook voor een lichtroze lage kast. De tint is zo licht, dat het niet erg opvallend is in de rest van het interieur en daarom rust uitstraalt. De lampenkampen op de lage kast hebben die éxact zelfde kleur, en in de voet van de lamp komt het metaal weer terug. Wij zijn impressed!

ApartmentTherapy

Dit vind je vast ook interessant: De gouden combinatie van een oudroze muur en bijzondere lampen

ApartmentTherapy

Contrast in kleuren

De eigenaresse van het het huis in Florida is niet alleen gewaagd geweest in de keuze haar meubelstukken, maar ook in de kleur van één van de muren. De donkergroene kleur steekt namelijk af tegen de pastel roze bank en kast. Donkere kleuren combineren sowieso erg goed met pastelkleuren. En tegen de donkere muur staat goud weer erg leuk, zoals je bij de gouden schedel ziet. Ook mat gouden fotolijsten werken altijd erg goed tegen donkere muren!

ApartmentTherapy

Zelfs in de gang gaat de stijl van de woonkamer door. Zo zie je maar weer: een gang is bijna net zo belangrijk als de rest van je huis, maar wordt vaak onderschat. Het metaal komt opnieuw terug in het tafeltje en de fotolijstjes. En de plant maakt het geheel helemaal af en geeft het een extra natural touch.

ApartmentTherapy

Rust in de slaapkamer

In tegenstelling tot de beneden verdieping worden op de eerste verdieping juist natuurlijke materialen als hout gebruikt. Kijk maar eens naar het bed frame en de spiegel boven het bed. Ook de wandversiering naast het bed heeft een natuurlijke kleur en straalt rust uit. Het bont op het bed en het tapijt op de vloer springen er dan toch nog opvallend uit door hun donkergrijze kleur. Samen matcht het weer lekker.

ApartmentTherapy

Maar in de badkamer komen de metalen kleuren weer terug, in het zwart dit keer. Bijpassend bij het zwarte douchegordijn. De badkamer heeft bijna iets weg van een hotel badkamer door de marmeren vloer en de chique zwarte kastjes. Een mooie inspiratiebron voor jouw volgende house make over!

Nog meer binnenkijken?