Inspiratieboost: verschillende tinten roze in de badkamer

Bij de kleur roze denk je misschien meteen aan interieurs met een meisjes-achtige look. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn! Bij dezen bewijzen wij je het tegendeel en laten we je zien dat een roze badkamer juist heel erg stijlvol is.

De kleur roze geeft de badkamer namelijk juist een frisse look, vooral in combinatie met neutrale kleuren.

>> Colorboost: poeder roze met een stoere toevoeging

Nooit genoeg krijgen van kleur

Bron: Casa Cook

Tegels zijn een fijne en veelzijdige manier om kleur toe te voegen in de badkamer. Hou je hier zeker niet mee in! Als je dan toch een roze badkamer neemt, dan kun je het beter maar meteen echt goed aanpakken toch? Speel met verschillende lijnen en patronen en combineer de tegels bijvoorbeeld met neutrale kleuren zoals wit en grijs.

>> Bekijk ook: 11x metrotegels in de badkamer.

Bron: Lot Arch

Zoals we al zeiden is roze een hele goede kleur om te combineren met verschillende materialen. Vooral grijstinten doen het goed, denk hierbij bijvoorbeeld aan beton en marmer. Marmer is een populair materiaal voor in de badkamer, en de combinatie van marmer met roze is prachtig! Zowel de donkere als de lichte variant van marmer mag.

Natuurlijk kun je ook op een iets subtielere manier een roze badkamer creëren, zodat je niet meteen de hele ruimte hoeft te verbouwen. Denk hierbij aan het toevoegen en veranderen van bepaalde accessoires zoals een roze douchegordijn, badmat of leuke roze potten met planten.