Lotte Wullems
Lotte Wullems Wooninspiratie 25 jan 2018

De bijzonder gekleurde bladeren van de mozaïekplant (Fittonia)

Wil je een beetje kleur in huis? Een vleugje groen of roze kan nooit kwaad. En dat kan heel subtiel met een aantal leuke plantjes. Onze laatste favoriet? De kleurrijke mozaïekplant, oftewel de Fittonia, met prachtige gekleurde bladeren en nerven, die je bijna hypnotiseren.

>> match made in heaven: donkergroen en roze.

fittonia
Quy Pham

Van fuchsia tot donkergroen

De Fittonia fleurt elk interieur op. Gekleurde nerven lopen over het donkergroene blad, wat zorgt voor een speels kleurenspel. Van groen met wit tot verschillende tinten rood en roze. Vandaar dat de plant, die oorspronkelijk in de tropen van Peru groeit, ook wel de mozaïekplant wordt genoemd.

Doordat dit kamerplantje klein van formaat is, kun je ‘m eigelijk overal in huis wel kwijt. Creëer een leuk plantenhoekje met verschillende planten en potten of plaats ‘m als eenling op een van je keukenplanken.

mozaïekplant
Happiness maker
fittonia
Plants video

Verzorging

De Fittonia heeft ongeveer één keer per week een beetje (lauw) water nodig. Worden de bladeren slap? Dan heb je waarschijnlijk de gieter even stof laten vangen. Maar geen nood: dit plantje kan tegen een stootje. Geef ‘m geleidelijk weer meer water en je zal zien dat de bladeren weer frivool zullen ogen.

Daarnaast houdt de Fittonia van zonlicht, maar zet ‘m niet in de volle zon neer.

terrarium
Etsy

Dit vind je vast ook leuk

Wist je dat de Fittonia ook geschikt is om te gebruiken in een terrarium? Hoe je die zelf maakt, zie je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Fittonia

Reageer op artikel:
De bijzonder gekleurde bladeren van de mozaïekplant (Fittonia)
Sluiten